АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ УПОЗОРИО СЕНАТ: Кина повећава своје војне капацитете „веома озбиљним темпом“

AMERIČKI GENERAL UPOZORIO SENAT: Kina povećava svoje vojne kapacitete „veoma ozbiljnim tempom“

11 juna 2021

Kina povećava svoje vojne kapacitete „veoma ozbiljnim tempom“ rekao je danas američki general Mark Majli u Senatu.

On je istovremeno upozorio na rizik od pojačane pretnje po mir i globalnu stabilnost, preneo je Rojters.„Moramo obezbediti održavanje naših konkurentnih i tehnoloških prednosti i stručnog znanja“, rekao je general Majli pred Komitetom Senata za oružane snage.

SAD su već nekoliko godina postavile suzbijanje Kine u centar svoje politike nacionalne bezbednosti, navodi Rojters.

Dve zemlje su u sporu oko niza pitanja, od Tajvana i ljudskih prava do kineskih vojnih aktivnosti u spornom Južnom Kineskom moru, podsetila je agencija.

KOMENTARI3 komentara

  1. independend says:

    Lepo je rekao Marks kapitalisti ce prodati uze kojim ce biti obeseni.Amerikanci su komoletnu proizvodnju preneli u kinu napravili su u roku od 35 godina od sirotinje i primitivaca razvijenu zemlju a sada kina misli da bude gospodar sveta.Hrani psa da te ujede.Bice mnogo problema sa kinom za ceo svet podmukli narod.

  2. Rista says:

    Dokle god ameri prete, svako ko može će se brže naoružavati. Ne ide to više kao nekad. Sada nema puno vremena za pretnje. Uskoro će Kina svakog Kineza pretvoriti u bombu i ugraditi mu ruski supersonični motor. 100 miliona na meriku, 100 na evropu, 100 na Rusiju, 100 na Japan, 100 na indiju...1ednog kineza na Albaniju i osvojiće ceo svet a ostaće joj još uvek previše ljudi. Dolaze žuti ljudi, bre. I Biblija tako kaže i moja mama mi rekla još pre 70 godina da to piše u Bibliji. Ja Bibliji ne verujem ama baš ništa, ali mami verujem sve i dan danas. Bar ono čega se setim. Sve bre znala. Kada sam postao mladi komunista, sutradan me odvela na selo pa u crkvu, molila se za mene i rekla mi - "Ništa to nije dobro. Sve će to propasti." I propade. I aj sad ne veruj.

  3. M says:

    Hoćete reći da se Frankejnštajn oteo kontroli?!?I da nije dosta što zahebava gazdu,nego oče nategnuti i cijeli svijet?!?Da nam se ne piše crno,nego žuto a ne ružičasto?!?Jer nemamo kamo zbrisati,Zemlja je okrugla,a Kinezi dolaze?!?I ostali!A kad sam govorio da nitko nema boljeg prijatelja od susjeda,smijali su mi se!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *