АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ УСПАНИЧИО АМЕРИКУ: Русија стварно има суперсонично оружје

AMERIČKI GENERAL USPANIČIO AMERIKU: Rusija stvarno ima supersonično oružje

18 aprila 2018

Šef Strateške komande Pentagona, general Džon Hajten, izjavio je da je američka vojska nadgledala kako Rusija i Kina ispituju supersonične rakete različite namene.

On je naveo da ne može da kaže kakve su tehničke karakteristike ovih raketa, niti da otkrije načine uz pomoć kojih SAD dobijaju ovakve informacije. On je, međutim, posavetovao da se pažljivo čuju saopštenja Moskve o izradi savremenog naoružanja.

„Moramo da verujemo saopštenjima Vladimira Putina o onome na čemu radi“, naveo je general, a prenosi list „Defens njuz“.List navodi da Hajten nije spomenuo da li se ruska raketa nalazi u fazi projektovanja, ili je već u fazi eksploatacionih proba, ali ističe da je bilo očigledno da je general Putinove reči shvatio vrlo ozbiljno.

General je dodao da su tokom proteklih godina Sjedinjene Američke Države takođe testirale supersonično oružje, ali da su probe morale da budu zaustavljene, jer nisu bile uspešne.

Prvog marta ruski predsednik Vladimir Putin je u obraćanju Federalnoj skupštini predstavio najnovije vidove ruskog naoružanja koji nemaju pandana u svetu. Reč je o raketnom kompleksu „sarmat“, podvodnim dronovima „posejdon“, krstarećoj raketi s nuklearnim energetskim uređajem „burevesnik“, avijacionom raketnom kompleksu „kindžal“, laserskom oružju.

On je, takođe, naveo da je izrađeno supersonično oružje iz sistema „avangard“.

KOMENTARI4 komentara

 1. Zlatko says:

  Pa, već je krajnje vreme da počnete da verujete Putinu.

 2. Serbon says:

  Prpa bre... Putko NE laze

  • doktrina soka says:

   Kolikogod su se sprdacili "crticem" koji je Putin prikazao u Ruskoj Dumi,rusi su se potrudili da im nesto dojave da ih uvere u stvarnosti.

 3. Miraš says:

  Sirijsko ministarstvo odbrane objavilo je video snimak na kojem su prikazani novi protivvazdušni sistemi i oruđa, koje je Sirija dobila od Rusije. Pancir-S (Foto: RIA Novosti) Sirija je već dobila od Rusije nove količine PVO sistema novije ruske proizvodnje. Na prvom mestu je ruski sistem "Strelec" koji ispaljuje rakete Igla i Igla-S, a koje se mogu ispaljivati sa kopna, vazduha ili sa mora. Dobili su i raketno-topovski sitem Pancir-S, raketni PVO sistem Buk-M29 i druge sisteme i orudja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *