АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ: Војска САД је спремна да крене чим Трамп нареди! РУСИ ОТКРИВАЈУ ДА ЛИ ЋЕ МАДУРО НАПУСТИТИ ВЕНЕЦУЕЛУ?!

AMERIČKI GENERAL: Vojska SAD je spremna da krene čim Tramp naredi! RUSI OTKRIVAJU DA LI ĆE MADURO NAPUSTITI VENECUELU?!

1 maja 2019

Vojska SAD je fokusirana na prikupljanje obaveštajnih podataka o situaciji u Venecueli i spremna je da odgovori ako predsednik Donald Tramp bude „zatražio više“, izjavio je danas general Marinskog korpusa SAD Džozef Danford.

– Situacija je danas pomalo nejasna iz naše perspektive između Madura i Gvaida – rekao je Danford tokom kongresnog saslušanja, javlja Rojters.Prema njegovim rečima, SAD rade ono što trenutno mogu da bi prikupile obaveštajne podatke i pobrinule se da imaju dobar pregled situacije u Venecueli.

– Takođe smo spremni da podržimo predsednika ako bude zahtevao više od američke vojske – rekao je Danford ne dajući detalje o tome šta bi više vojska SAD mogla da uradi.

RUSI OTKRIVAJU: Da li će Maduro ipak napustiti Venecuelu?!

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova odbacila je tvrdnje američkog državnog sekretara Majka Pompea da se venecuelanski lider Nikolas Maduro priprema za napuštanje Venecuele.

– Vašington se trudi da demoralizuje venecuelansku vojsku i sada je koristio lažne vesti kao deo informacionog rata – rekla je Zaharova za CNN.

Ranije, u intervjuu za CNN, Pompeo je tvrdio da je Maduro „spremio avion na pisti“ u utorak i da je spreman da ode, ali da su „Rusi rekli da treba da ostane.“

Pompeo je rekao da SAD imaju informacije da se Maduro sprema da napusti zemlju i ode na Kubu, a da ga Rusija zaustavlja u tome. Maduro je odbacio Pompeove tvrdnje u televizijskom obraćanju, nazvavši ih „ludošću“ i „lažima i manipulacijom“.

– Molim vas, gospodine Pompeo, niste ozbiljni – rekao je Maduro.

(Pravda / Tanjug)

KOMENTARI2 komentara

  1. samostalan says:

    Rusi obecali pomoc, a sada ce biti posmatraci, koji bleferi.

  2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

    Kaubojske laži, ko veruje kaubojskim lažima ima IQ 50 ili manji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *