АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ ЗАПАЛИО ЕВРОПУ: „Спремајте се за рат са Русијом!“

AMERIČKI GENERAL ZAPALIO EVROPU: „Spremajte se za rat sa Rusijom!“

7 maja 2017

Američki general Kertis Skaparoti poručio je Evropi da mora biti spremna za rat sa Rusijom, dodajući da je dijalog ipak bolje rešenje.

Prema pisanju lista „Dejli star“, on je tražio da razmesti više američkih trupa na granici sa Rusijom, da bi mogli da odgovore na svaki korak Vladimira Putina.

List navodi da je napetost između Rusije i Zapada porasla nakon napada koji su SAD izvršile u Siriji. Osim toga, nastavljaju da se povećavaju strahovanja da bi Moskva mogla da aneksira nove teritorije nakon „osvajanja“ poluostrva Krim 2014. godine, navodi se u članku.

Glavnokomandujući Združenih oružanih snaga NATO-a u Evropi podelio je svoju zabrinutost u razgovoru sa američkim Senatom, upozoravajući da treba da budu „spremni za borbu“.

General Skaparoti je naglasio da je Sjedinjenim Američkim Državama potrebna oklopna tehnika i vojnici za borbu protiv svih dejstava Rusije.

Istovremeno, „Dejli star“ ističe da se očekivalo da se odnosi između dve zemlje poboljšaju sa dolaskom Trampa, koji je više puta ponovio o svojoj nameri da „izgradi mostove“ sa Vladimirom Putinom.

Ipak, ponovo je izbio strah od mogućeg izbijanja rata – nakon što je američka vojska raketirala bazu „diktatora Bašara el Asada“, čime je izazvala gnev Rusije, smatra list.

Prema rečima američkog generala, vojna koncepcija Rusije se ne zasniva na lakim snagama bez guseničnih oklopnih vozila, već na oklopnim snagama.

– Pre pet ili šest godina nismo brinuli o tome da budemo spremni da se danas borimo. Sada se situacija promenila – naglasio je general Skaparoti.

Istovremeno, nakon telefonskog razgovora između predsednika Putina i Tramp, visoki predstavnik američke vojske istakao je da diplomatija za njih uvek ima prioritet.

Međutim, Rusija radi na modernizaciji svojih oružanih snaga, a ruski predsednik najavio je planove za izgradnju novih vojnih aviona i najveće na svetu nuklearne podmornice „Ajkula“, dodaje „Dejli star“.

Snage NATO-a raspoređene su iz Francuske, Holandije, Španije i Estonije, a početkom ove godine Britanija je poslala trupe u Estoniju, Poljsku i Rumuniju.

(Sputnik)

KOMENTARI4 komentara

 1. goran says:

  Vodite ovog bolesnika u Lazu, pod hitno.

 2. zoki says:

  Seronjo što ne napadneš nemoj samo da melješ.

 3. pirus says:

  Ocigledno je da se ova Skapanica predozirala.

 4. Kosovac says:

  Ispada i tačno je da će prve puške da pucaju sa onih zemalja Evrope koje se graniče sa Rusijom. Amerika i većina zemalja Evrope će davati logičku, moralnu podršku takođe i podršku u oružju. To znaju ovi jadnici Poljaci, Rumuni, Ukrajinci…., ali su oni na neki čudan način dovedeni u fazu da im je lepo zbog toga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *