АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛИ У ЧУДУ: Српски специјалац „Најбољи ратник“

АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛИ У ЧУДУ: Српски специјалац „Најбољи ратник“

8 јуна 2023

Такмичење „Најбољи ратник“ окупило је у Охају припаднике националних гарди из седам држава САД, а учествовала је и трочлана екипа из Србије.

Амерички генерали били су изненађени када је требало да уруче признање победнику војног такмичења „Најбољи ратник“ у САД – уместо некога од бројних учесника из Националне гарде, прво место је освојио подофицир Војске Србије, водник прве класе Иван Јеремић, пише „Политика“.Он је припадник 72. бригаде за специјалне операције, прецизније речено батаљона за специјалне операције „Грифони“ – 82. чете речних диверзаната.

Овај Београђанин иза себе има војну каријеру дугу 13 година и цео досадашњи век је провео у поменутој славној бригади, ронилац је и падобранац. Активан је у војним спортским дисциплинама које су под покровитељством Међународног савета за војне спортове, а такође и у цивилству у активностима у којима долази до изражаја издржљивост, као што је на пример полумаратон.

Такмичење „Најбољи ратник“ на коме је Јеремић победио окупило је у Охају припаднике националних гарди из седам држава САД. Учествовала је и трочлана екипа из Србије, коју су уз Јеремића чинила и двојица његових колега, један из његове јединице, а други из Одреда посебне намене „Кобре“.

Наша војна екипа позвана је на такмичење у оквиру државног програма партнерства Србије и Охаја, чији је ослонац сарадња ВС и Националне гарде Охаја.

Такмичење траје пет дана, а војници су одмерили снаге у гађању под оптерећењем, пливању у униформи, провери физичких способности, познавању (склапању и расклапању) наоружања, тактичкој медицини, позивању ватрене подршке (на симулатору), оријентацији на земљишту и гађању из пиштоља и аутоматске пушке.

„Најтежи део је био марш дуг нешто више од 19 километара, са теретом од 20 килограма и пушком. Терен је био нераван, све време смо трчали“, истиче Јеремић.

Он је тај задатак обавио први, стигавши на циљ за сат и 53 минута, а свако време испод два сата сматра се изузетним успехом.

На такмичењу су се наши војници срели и са оружјем које не користе у свакодневном раду, као што је пиштољ „сиг сауер М-17“, аутоматска пушка М-4, лаки митраљез М-249, тешки митраљез М-240 и митраљез „бровинг М-2“.

Иван је био у прилици да за један дан увежба расклапање овог оружја и током свог наступа освоји прво место у овој дисциплини, преноси лист.

„Победа није само моја, радили смо као тим“, поручио је Јеремић.

(РТ Балкан)

KOMENTARI3 коментара

  1. Srbski vitez says:

    Svaka čast junače i junaci naši! Pokazali ste kaubojima ko je glavni i najbolji, zna se, to je SRBSKI GEGULE!!! Glavne osobine srbskog gegula su na prvom mestu NESALOMIVOST!!!Drugo mesto zauzima INAT a treće PRGAVOST! Sve to zajedno daje NEUNIŠTIVOST!!! ŽIVELE SRBIJA I RUSIJA!!!

  2. Pera Vol says:

    Taj je izveo desant na Cetinje.

  3. Риста Бре says:

    Јеремићу свака част. Све остало, укључујући и задњу реченицу Јеремића, односно америчку досетку о тимском раду је испрдак. Српски војници иду тамо зато што морају да иду. Нико не пита Србију да ли се то њој свиђа, да ли би ишла на неко друго место и слично...Богови планете су после завршетка ратова против Срба НАРЕДИЛИ свакој територији која је проглашена државом да мора да иде на саветовање у ни мање ни више него јединице територијалне одбране Мерике. Пут пробљених Српских војника у Америку је испирање мозгова и Срба и Српских војника. ТО су магацинске јединице где се паркирају војна возила која су или вишак или немају где да их држе. Далеко од тога да те јединице нису војска, али нису редовна војска и нису РАТНЕ јединице, дакле нису ратници. Територијална Одбрана брате мили, најчешће не баш у пуној кондицији, такмиче се са војницима из поробљених племена Света. Од Старе СФРЈ једина права држава је Србија, Хрватска је нека полу држава а све остало су племенске скупине које је Америка прогласила државама да би поцепала територију и прилично незгодну и многобројну Армију бивше Југославије. Сада, од некада јаке Армије углавном попуњене Србима(80% војске СФРЈ су чинили Срби), остало је неколико чета са племенским војницима који нису у стању да пређу Дрину осим преко широког моста. Они користе Америци само да се међусобно кољу по поруџбини Америке или да иду на Руски фронт као топовско месо. Куртон. ТО јединице НИСУ војска. Ту су коњске службе(ветеринарске), пироманске службе заједно са ватрогасцима, чувари њива или ти пољари, чувари магацина муниције и авлија са већином старим војним возилима и све тако то. Према томе, нисмо били у Охају на ВОЈНИМ такмичењима. У ствари, то је понижење Српског војника јер он тамо иде по наређењу и то као поробљени војник. Вероватно наше војнике док су тамо држе у штенарама, а кад их сликају, скину ланце са вратова и поставе испред неког зида са сликом неке пољане. Ићи на ТО "такмичења" у Америку је једно од највећих понижења Српског војника и та такмичења и служе у те сврхе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u