АМЕРИЧKИ ГЕНЕРАЛИ У НЕВЕРИЦИ, KАKВО ТО ОРУЖЈЕ ИМА МОСKВА?! Чиме су онеспособили сателит који је контролисао руске трупе на граници са Украјином?!

AMERIČKI GENERALI U NEVERICI, KAKVO TO ORUŽJE IMA MOSKVA?! Čime su onesposobili satelit koji je kontrolisao ruske trupe na granici sa Ukrajinom?!

31 decembra 2021

Nepoznato antisatelitsko oružje onesposobilo je satelit koji je kontrolisao ruske trupe na granici sa Ukrajinom. Pentagon je ubeđen da iza svega stoji Moskva.

Otvorena špijunaža NATO-a za rusku vojnu opremu, jedinice i mesta razmeštanja ruskih trupa dovela je Zapad do neočekivanih problema.Kako se ispostavilo, zapadna letelica je, pod uticajem nepoznatog zračenja, neočekivano izašla iz funkcije – više od tri dana nije bilo moguće povratiti kontrolu nad njenim sistemima.

Podatke o kvaru sistema letelica potvrdila je Evropska svemirska agencija.

– Satelit Copernicus Sentinel-1B je nedostupan od 23. decembra 2021. u 06:53, podaci se ne generišu. Nakon relevantnih vesti od 23. decembra 2021. godine, izvršen je detaljan uviđaj.

Tokom narednih dana biće preduzete specifične radnje da se izvrše promene u konfiguraciji na brodu koje će sprečiti da se anomalija ponovi (što bi moglo predstavljati bezbednosni rizik za satelit).

Ovo zahteva simulaciju i testiranje sistema na zemlji pre nego što ga učitate na satelit. Ovaj period nedostupnosti satelita potencijalno može trajati do 2 nedelje, međutim, ulažu se svi napori da se ta nedostupnost smanji „, saopšteno je.

Poznato je da je ruska strana bila izuzetno nezadovoljna upotrebom evropskih svemirskih letelica za praćenje svojih trupa.

Istovremeno, ruski sistemi za elektronsko ratovanje raspoređeni u blizini ukrajinske granice mogli bi da unište sisteme zapadnih svemirskih letelica, na šta je ruska strana više puta upozoravala NATO, međutim, za sada nema dokaza o umešanosti ruskih kompleksa u poraz zapadnih satelita.

Podsetimo, Rusija je nedavno potvrdila da je sprovela testiranje oružja u svemiru na neupotrebljavanom satelitu iz sovjetske ere Celina-D.

– Perspektivni protivsatelitski sistem pogodio je stari satelit – saopštio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

Rusko Ministarstvo odbrane nazvalo je optužbe Vašingtona da je Rusija ugrozila bezbednost kosmosa „licemernim“ i istaklo da SAD blokiraju sporazum o raspoređivanju oružja u kosmosu.

Problem je što to u ovom slulčaju nije to oružje, već meki drugi tajni antisatelitski sistem za koji Pentagon još ne zna.

KOMENTARI9 komentara

 1. Srbski vitez says:

  Svaka čast braći Rusima, pokažite ovim zapadnim šakalima i hijenama na vreme sa čim i sa kim imaju posla...da ne bude posle "nismo znali, šalili smo se.."! Jer posle će biti kasno...

  • Milorad says:

   Ništa čudno, SRPSKA voska je oborila njihov nevidljivi F117 sa oružjem starije generacije u svakom slučaju bravisimo za Ruke!!!

   • Jovan says:

    Rusija je zemlja koja je razvila toliko novih sistema i presednik Putin mnogo ulaže u razvoj novih sistema naoružanja da NATO jednostavno nema šanse

 2. Baki says:

  To Vučić i Vulin zeznuli njihov satelit, a ko bi drugi !?

 3. SiNiša says:

  Baš me zanima kako je to zapadni satelit KONTROLISAO rusku vojsku? Možda je samo voajerisao?

  • Selepold says:

   Putin, Vučić , Dodik,Šojgu , Lavrov i Vulin su carevi.Ukrajina mora pasti tj vratiti se rusima koiih je tamo ogromna većina!!!

 4. BELI ORAO says:

  Hahahaaaaa, nemam komentara , samo se smješim!

 5. BELI ORAO says:

  Da li ste čuli za “ kiljer satelita “ ubicu satelita ?

 6. BELI ORAO says:

  Velika riba raskomada male i pojede ih , ko u okeanu…..hhahaaaaaaaa,!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *