АМЕРИЧKИ ГЕНЕРАЛИ У НЕВЕРИЦИ, KАKВО ТО ОРУЖЈЕ ИМА МОСKВА?! Чиме су онеспособили сателит који је контролисао руске трупе на граници са Украјином?!

АМЕРИЧKИ ГЕНЕРАЛИ У НЕВЕРИЦИ, KАKВО ТО ОРУЖЈЕ ИМА МОСKВА?! Чиме су онеспособили сателит који је контролисао руске трупе на граници са Украјином?!

31 децембра 2021

Непознато антисателитско оружје онеспособило је сателит који је контролисао руске трупе на граници са Украјином. Пентагон је убеђен да иза свега стоји Москва.

Отворена шпијунажа НАТО-а за руску војну опрему, јединице и места размештања руских трупа довела је Запад до неочекиваних проблема.Kако се испоставило, западна летелица је, под утицајем непознатог зрачења, неочекивано изашла из функције – више од три дана није било могуће повратити контролу над њеним системима.

Податке о квару система летелица потврдила је Европска свемирска агенција.

– Сателит Цоперницус Сентинел-1Б је недоступан од 23. децембра 2021. у 06:53, подаци се не генеришу. Након релевантних вести од 23. децембра 2021. године, извршен је детаљан увиђај.

Током наредних дана биће предузете специфичне радње да се изврше промене у конфигурацији на броду које ће спречити да се аномалија понови (што би могло представљати безбедносни ризик за сателит).

Ово захтева симулацију и тестирање система на земљи пре него што га учитате на сателит. Овај период недоступности сателита потенцијално може трајати до 2 недеље, међутим, улажу се сви напори да се та недоступност смањи „, саопштено је.

Познато је да је руска страна била изузетно незадовољна употребом европских свемирских летелица за праћење својих трупа.

Истовремено, руски системи за електронско ратовање распоређени у близини украјинске границе могли би да униште системе западних свемирских летелица, на шта је руска страна више пута упозоравала НАТО, међутим, за сада нема доказа о умешаности руских комплекса у пораз западних сателита.

Подсетимо, Русија је недавно потврдила да је спровела тестирање оружја у свемиру на неупотребљаваном сателиту из совјетске ере Целина-Д.

– Перспективни противсателитски систем погодио је стари сателит – саопштио је министар одбране Русије Сергеј Шојгу.

Руско Министарство одбране назвало је оптужбе Вашингтона да је Русија угрозила безбедност космоса „лицемерним“ и истакло да САД блокирају споразум о распоређивању оружја у космосу.

Проблем је што то у овом слулчају није то оружје, већ меки други тајни антисателитски систем за који Пентагон још не зна.

KOMENTARI9 коментара

 1. Srbski vitez says:

  Svaka čast braći Rusima, pokažite ovim zapadnim šakalima i hijenama na vreme sa čim i sa kim imaju posla...da ne bude posle "nismo znali, šalili smo se.."! Jer posle će biti kasno...

  • Milorad says:

   Ništa čudno, SRPSKA voska je oborila njihov nevidljivi F117 sa oružjem starije generacije u svakom slučaju bravisimo za Ruke!!!

   • Jovan says:

    Rusija je zemlja koja je razvila toliko novih sistema i presednik Putin mnogo ulaže u razvoj novih sistema naoružanja da NATO jednostavno nema šanse

 2. Baki says:

  To Vučić i Vulin zeznuli njihov satelit, a ko bi drugi !?

 3. СиНиша says:

  Баш ме занима како је то западни сателит КОНТРОЛИСАО руску војску? Можда је само воајерисао?

  • Selepold says:

   Putin, Vučić , Dodik,Šojgu , Lavrov i Vulin su carevi.Ukrajina mora pasti tj vratiti se rusima koiih je tamo ogromna većina!!!

 4. BELI ORAO says:

  Хахахааааа, немам коментара , само се смјешим!

 5. BELI ORAO says:

  Да ли сте чули за “ киљер сателита “ убицу сателита ?

 6. BELI ORAO says:

  Велика риба раскомада мале и поједе их , ко у океану…..ххахаааааааа,!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u