АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛШТАБ: САД морају обуздавати Кину да не би морале са њом ратовати

AMERIČKI GENERALŠTAB: SAD moraju obuzdavati Kinu da ne bi morale sa njom ratovati

21 novembra 2020

GENERAL Džon Hejten, zamenik predsednika Komiteta načelnika štabova (generalštaba) Oružanih snaga SAD, izjavio je da Sjedinjene Države „moraju obuzdavati Kinu“.

„Imamo rivale, u ovom slučaju Kinu, koja napreduje neverovatno brzo. Još uvek smo daleko ispred njih. Ali, ako se takmičite sa nekim ko brže trči, nije bitno koliko ste napred. Ako trče brže od vas, neizbežno će vas sustići“.Hejten je u nastavku naglasio:

„Ne smemo to dozvoliti. Znam da naša zemlja nikada neće želeti da ratuje sa Kinom, što znači da moramo obuzdati Kinu da bismo sprečili rat“.

Američki državni sekretar Majk Pompeo u septembru je Kinu nazvao glavnom spoljnom pretnjom Sjedinjenim Državama na srednji i duži rok.

Pritom je uporedio odnos SAD i Kine sa „novim hladnim ratom“, ističući spremnost američkog lidera Donalda Trampa da se suoči sa Kinom „na svim frontovima“.

U avgustu je Pompeo nazvao Kinu „većom pretnjom svetu od SSSR“.

U istom mesecu je šef američke Nacionalne obaveštajne službe Džon Retklif ocenio da Kina predstavlja „mnogo veću opasnost za Sjedinjene Države od Rusije“.

U julu je Pompeo održao svoj „istorijski govor“ u predsedničkoj biblioteci „Ričard Nikson“ u Kaliforniji, gde je najavio suspendovanje višegodišnjeg američko-kineskog angažmana, ističući da Vašington „više neće zatvarati oči pred temeljnim političkim i ideološkim razlikama“ sa Pekingom.

KOMENTARI3 komentara

  1. M says:

    Frankejnštajn se oteo kontroli!?!Trebali su pogledati prvo taj jednostavni film,ali s važnom porukom,nego što su stvorili suvremenu Kinu!

  2. Rista says:

    Trampova politika. Znači, trampista je. Ali postoje vradžbine koje su otkrile da će Amerika zaista napasti Kinu, izgubiti, proglasiti pobedu i pobeći. I Kina će izgubiti, slaviti pobedu i biti oštećena. Ali stvar i nije u pobedi, nego u poruci. Pošto će Kina imati ogromnu štetu, kao i Rusija u svoje vreme, i na tada neophoan način, biće zaustavljena i naterana na obnovu što će je prisiliti da cvili više od današnje Rusije. Inače ista vradžbina kaže da će centar finansijskog kapitala biti preseljen u Kinu, ali samo kao u trezor. Kina neće raspolagati tim sredstvima nego zapadni bankari. Mao je u svoje vreme razgovarao sa Rotšildom, kaže legenda. I to uživo. A prethodnih vekova rotšild je za vreme okupacije Kine od strane britanaca, onda je on bio britanac, osnovao tada novi školski sistem kine. Taj sistem je poslužio da se stvori milijardu mozgova sa jednim, i to radnim, mišljenjem. Srednju školu koja radi po rotšild programu je završio i Si, mada ne znam da li baš tako piše u njegovoj biografiji. Pa malo iz legendi, malo iz savremenog sveta, rodiće se istina. Mao je ostvario sve što je rotšild zamislio a onda su Ameri pokrenuli proizvodnju Kine sa svojom tehnologijom. A Siju i njegovom prethodniku, ne sećam se kako se beše zvaše, nije bilo teško da sve to sprovedu u delo, debelo pogurani sa rotš...ovaj američkom tehnologijom. Od svega pomalo. Znate, te stvari su jako prljave i teško im pohvatati sve konce, ali i ne trebaju svi konci. Važno da se prede kako i kažu legende. A pošto kinezi najzad i po prvi put u svojoj istoriji zaista imaju koristi, sigurno neće dati nikom na svetu da im ugrozi poziciju. A sa Amerikom će ratovati jer to tako mora. To nije deo ugovora, nego vaspitna batina. Nema veze jel si pobednik ako ti neko odvali bubrege. I Rusija je bila pobednik, pa šta?

  3. Rista says:

    Malo brez legendi. Nemačka je napala Rusiju i bila je tehnološki i vojno daleko nadmoćnija. I izgubilaje rat, pobegla ali nije oma proglasila pobedu. Nije ustvari nikada, ali posle samo 50 godina izgledalo je kao da je Nemačka savim pobedila a Rusija u zavisnom položaju. Jesu li Rusi dobili lekciju? Kako vam volja, ali Nemačka sigurno nije dobila lekciju. A Rusija je tada proglasila pobedu, ali su joj odvaljena oba bubrega i ni do danas nisu zarasla. A onda danas, ruku na srce, Rusija bi htela ma kakve prijateljske odnose sa nemačkom tehnologijom i ama sve daje Nemačkoj. Pa što su onda ratovali??? Nemci su i onda hteli ruska bogatstva, ali tek sada su dobili. Na stranu ljubomorna Amerika koja bi to htela samo za sebe pa davi nemačku da ne zida puteve nafte iz Rusije. Ni kina neće nastaviti izgradnju puta svile. Ima da ide sve američko britanskom kaldrmom a la Rotšild banke. "Rotšild banke" su danas širi pojam od jednog Rotšilda, samo im on dao ime, značaj i bankarsku nauku a i najistaknutiji je. Pa sada povucite paralelu između onog gore komentara i ove male dopune dole.(inače, svaka legenda nosi svoju istinu)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *