АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛШТАБ: САД морају обуздавати Кину да не би морале са њом ратовати

АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛШТАБ: САД морају обуздавати Кину да не би морале са њом ратовати

21 новембра 2020

ГЕНЕРАЛ Џон Хејтен, заменик председника Комитета начелника штабова (генералштаба) Оружаних снага САД, изјавио је да Сједињене Државе „морају обуздавати Кину“.

„Имамо ривале, у овом случају Кину, која напредује невероватно брзо. Још увек смо далеко испред њих. Али, ако се такмичите са неким ко брже трчи, није битно колико сте напред. Ако трче брже од вас, неизбежно ће вас сустићи“.Хејтен је у наставку нагласио:

„Не смемо то дозволити. Знам да наша земља никада неће желети да ратује са Кином, што значи да морамо обуздати Кину да бисмо спречили рат“.

Амерички државни секретар Мајк Помпео у септембру је Кину назвао главном спољном претњом Сједињеним Државама на средњи и дужи рок.

Притом је упоредио однос САД и Кине са „новим хладним ратом“, истичући спремност америчког лидера Доналда Трампа да се суочи са Кином „на свим фронтовима“.

У августу је Помпео назвао Кину „већом претњом свету од СССР“.

У истом месецу је шеф америчке Националне обавештајне службе Џон Ретклиф оценио да Кина представља „много већу опасност за Сједињене Државе од Русије“.

У јулу је Помпео одржао свој „историјски говор“ у председничкој библиотеци „Ричард Никсон“ у Калифорнији, где је најавио суспендовање вишегодишњег америчко-кинеског ангажмана, истичући да Вашингтон „више неће затварати очи пред темељним политичким и идеолошким разликама“ са Пекингом.

KOMENTARI3 коментара

  1. M says:

    Frankejnštajn se oteo kontroli!?!Trebali su pogledati prvo taj jednostavni film,ali s važnom porukom,nego što su stvorili suvremenu Kinu!

  2. Риста says:

    Трампова политика. Значи, трамписта је. Али постоје враџбине које су откриле да ће Америка заиста напасти Кину, изгубити, прогласити победу и побећи. И Кина ће изгубити, славити победу и бити оштећена. Али ствар и није у победи, него у поруци. Пошто ће Кина имати огромну штету, као и Русија у своје време, и на тада неопхоан начин, биће заустављена и натерана на обнову што ће је присилити да цвили више од данашње Русије. Иначе иста враџбина каже да ће центар финансијског капитала бити пресељен у Кину, али само као у трезор. Кина неће располагати тим средствима него западни банкари. Мао је у своје време разговарао са Ротшилдом, каже легенда. И то уживо. А претходних векова ротшилд је за време окупације Кине од стране британаца, онда је он био британац, основао тada нови школски систем кине. Тај систем је послужио да се створи милијарду мозгова са једним, и то радним, мишљењем. Средњу школу која ради по ротшилд програму је завршио и Си, мада не знам да ли баш тако пише у његовој биографији. Па мало из легенди, мало из савременог света, родиће се истина. Мао је остварио све што је ротшилд замислио а онда су Амери покренули производњу Кине са својом технологијом. А Сију и његовом претходнику, не сећам се како се беше зваше, није било тешко да све то спроведу у дело, дебело погурани са ротш...овај америчком технологијом. Од свега помало. Знате, те ствари су јако прљаве и тешко им похватати све конце, али и не требају сви конци. Важно да се преде како и кажу легенде. А пошто кинези најзад и по први пут у својој историји заиста имају користи, сигурно неће дати ником на свету да им угрози позицију. А са Америком ће ратовати јер то тако мора. То није део уговора, него васпитна батина. Нема везе јел си победник ако ти неко одвали бубреге. И Русија је била победник, па шта?

  3. Риста says:

    Мало брез легенди. Немачка је напала Русију и била је технолошки и војно далеко надмоћнија. И изгубилаје рат, побегла али није ома прогласила победу. Није уствари никада, али после само 50 година изгледало је као да је Немачка савим победила а Русија у зависном положају. Јесу ли Руси добили лекцију? Како вам воља, али Немачка сигурно није добила лекцију. А Русија је тада прогласила победу, али су јој одваљена оба бубрега и ни до данас нису зарасла. А онда данас, руку на срце, Русија би хтела ма какве пријатељске односе са немачком технологијом и ама све даје Немачкој. Па што су онда ратовали??? Немци су и онда хтели руска богатства, али тек сада су добили. На страну љубоморна Америка која би то хтела само за себе па дави немачку да не зида путеве нафте из Русије. Ни кина неће наставити изградњу пута свиле. Има да иде све америчко британском калдрмом а ла Ротшилд банке. "Ротшилд банке" су данас шири појам од једног Ротшилда, само им он дао име, значај и банкарску науку а и најистакнутији је. Па сада повуците паралелу између оног горе коментара и ове мале допуне доле.(иначе, свака легенда носи своју истину)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u