АМЕРИЧКИ И ЗАПАДНИ МЕДИЈИ ПОКУШАЛИ ДА ЗАТАШКАЈУ СРАМОТУ АМЕРИЧКЕ ВОЈСКЕ: Племенски ратници побили америчке специјалце у Јемену!

AMERIČKI I ZAPADNI MEDIJI POKUŠALI DA ZATAŠKAJU SRAMOTU AMERIČKE VOJSKE: Plemenski ratnici pobili američke specijalce u Jemenu!

25 maja 2017

Plemenski ratnici centralne jemenske pokrajine Maarib, u delu u kom vladaju lokalna plemena uz prisustvo Al Kaide, ali i zaraćenih strana u Jemenskom ratu, priredili su žestok doček američkim jedinicama za specijalne operacije koje su pokušale diverziju sa nepoznatim ciljem.

U borbama u području Katla u centralnoj jemenskoj pokrajini koje su izbile nakon spuštanja helikopterima najmanje 30 američki vojnika, najmanje 7 njih se nije vratilo kući, prenela je jemenska agencija Kabar.

Odmah nakon sletanja, američki vojnici su otvorili vatru na ratnike uglednih lokalnih plemenskih vođa, nakon čega je izbio žestok oružani okršaj u kom je nastradalo najmanje 7 američkih vojnika, dodaje se u izveštaju uz tvrdnju da u tom trenutku u blizini nije bilo ni traga pripadnicima Al Kaide.

Američka vojska ranije je objavila izveštaj o ovoj akciji, ali se uz tvrdnju da je akcija sprovedena u cilju uništavanja ćelija Al Kaide, a nikakvi gubici sa američke strane nisu pominjani, već da je bilo „nekoliko lakših povreda koje nisu zahtevale čak ni hitnu medicinsku negu“.

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. Vukašin Golubović says:

    U Somaliji su američke vojnike ubijali preko noći...svake noći nestane njih nekoliko. Amerikanci nisu znali protiv koga se bore, pa su se onda povukli

  2. MFC says:

    Za njih su Makedonski konobari noćna mora!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *