Амерички инструктори показују Украјинцима како убијати Русе (ВИДЕО)

Američki instruktori pokazuju Ukrajincima kako ubijati Ruse (VIDEO)

3 juna 2015

1021338055Američki vojni instruktori iz 173. desantne brigade američke vojske već mesec i po dana obučavaju ukrajinske vojnike na Javorskom poligonu u Lavovskoj oblasti. Već su pristupili praktičnim vežbama sa simulacijom realne ratne situacije. O tome svedoči video-snimak vežbi, koji je na internet postavio jedan od instruktora.

Na snimku se vidi kako ukrajinski vojnici, između ostalog, pod rukovodstvom američkih instruktora vežbaju gađanje iz ručnih minobacača i automatskih pušaka, prenosi „Lifenews“.

Vidi se da bi komunikacija između instruktora i vojnika bez prevodioca bila veoma otežana. Stručnjaci na ruski i ukrajinski prevode sve primedbe, zahteve i pohvale pripadnika nacionalne garde.

Zanimljivo je da su 31. maja, kada je snimak načinjen, ukrajinski vojnici pokazali veliku veštinu. Američki instruktor ih je pohvalio za uspešno obavljen zadatak i dodao: „Radite tako sa Rusima“.

Ovo nije prvi video koji se pojavio na internetu o zajedničkim vežbama ukrajinskih i američkih vojnika. Ranije su korisnici interneta mogli da pogledaju video-snimak na kojem instruktori iz SAD podučavaju ukrajinske vojnike kako da koriste stare sovjetske ručne minobacače RPG-7, koji su postali deo naoružanja pre više od 50 godina.

Pripadnici 173. desantne brigade SAD, koji su se borili u Iraku i Avganistanu, stigli su u Ukrajinu 17. aprila 2015. Sa ukrajinske strane u vežbama učestvuju pripadnici bataljona koji su učestvovali u oružanim dejstvima protiv dobrovoljaca na jugoistoku Ukrajine: „Azov“, bataljon „Kuljčicki“, „Jaguar“ i dr. U vežbama učestvuje oko 900 ukrajinskih vojnika i 300 američkih instruktora.

(Ruska reč)

KOMENTARI5 komentara

 1. Steva says:

  Ukrajincima ne moze pomoci ni tri Amerike,to je samo pisanje uz vetar.

 2. Lady Gaga........spremte se,spremte....... says:

  RSIMA NIKO NE MORA DA POKAZUJE KAKO DA LIKVIDIRAJU UKRAJINSKE USTAŠE I NJIHOVE AMERIKANSKE INSTRUKTORE. RUSI TO ZNAJU INSTINKTIVNO. ZATO SU U PREDNOSTI. ZATO ĆE I DOBITI RAT.

 3. Mare says:

  Ucenje ubijanja je svrha instruktora. Sigurno nisu dosli da im pokazu kako hamburger da naprave. Vijetnam je pokazao da veze nemaju, a Afganistan to potvrdio.

 4. Lady Gaga........spremte se,spremte....... says:

  Na žalost, uglavnom po Ukrajince, rat je tek u začetku. Konačni ishod je i jedini moguć - povratak Ruske Zemlje Ukrajine u sastav Velike Rusije. I to će se desiti, čini mi se, vrlo brzo i po cenu ukrajinskog užasnog poraza. Što su,uostalom,i zaslužili.

 5. vlada says:

  Koji su to rat Amerikanci dobili,u Vijetnamu su izgubili,na Grenadi im se niko nije suprostavio,u Iraku dok sve nisu bombardovali nekoliko puta da bi uopste usli,sad tamo ginu,procenii su 1999 da bi na Kosovu dnevno gubili oko 300 vojnika,je li to sila?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *