АМЕРИЧКИ ИСТОРИЧАР ШОКИРАО: Хитлер је за АМЕРИКУ био мала маца! ЕВО ДОКАЗА И ПОДАТАКА

AMERIČKI ISTORIČAR ŠOKIRAO: Hitler je za AMERIKU bio mala maca! EVO DOKAZA I PODATAKA

13 avgusta 2018

Američki istoričar Dejvid Stenard smatra da su Indijanci preživeli „najduži holokaust u istoriji čovečanstva“. Međutim, teško da će Vašington priznati genocid. Još uvek se Amerikanci nisu izvinili ni za Hirošimu i Nagasaki.

Na današnji dan 1946. godine, u SAD je formirana federalna komisija za proučavanje uslova života Indijanaca. U Americi još uve postoje nesuglasice: da li su Indijanci žrtve genocida?Američki istoričar Dejvid Stenard tvrdi: „Hitler je mala maca u poređenju sa ’osvajačima Amerike‘. Šta sve ne uče decu u američkim školama: za vreme holokausta američkih Indijanaca, koji se još naziva „petstogodišnji rat“ i „najduži holokaust u istoriji čovečanstva“ ubijeno je između 95 i 114 miliona domorodaca sadašnje teritorije SAD i Kanade“.

To je bio nameran genocid. Izvodili su ga britanski kolonizatori i američki doseljenici. Zajedničkim snagama.

U Bostonu je 1722. godine objavljena deklaracija kojom se objavljuje rat Indijancima. Za skalp domorodaca SAD davalo se od 15 do 100 funti. Postoje svedočanstva da su kolonizatori koristili i biološko oružje — poklanjali su plemenima odeću zaraženu boginjama. Taj metod je kasnije koristila i američka vojska. Uz to su Indijance namerno i opijali alkoholom.

Ovde se namerno ne dotičem teme ruskog osvajanja Dalekog istoka i Sibira, jer ona uopšte ne liči na američku realnost. Međutim, navešću jedan interesantan detalj. Kako je poznato, mnogi starosedeoci Sibira i severne Rusije u organizmu nemaju enzim koji rastvara alkohol. Oni se brzo napijaju i od toga umiru. Kako je na to reagovala carska Rusija, „tamnica naroda“, kako ju je nazvao Kistin, a zatim to razvio Lenjin? Neka se napijaju? Ne. Izašao je ukaz kojim se zabranjuje prodaja alkohola istočno i severno od Bajkala. Toliko o „tamnici“.

Još, Nemci u baltičkim državama nisu mogli da se naviknu da žive i organizuju normalni dijalog sa lokalnim stanovništvom, britanske vlasti i kolonisti takođe nisu mogli da izgrade prihvatljive odnose sa Indijancima. Samo politika sile, samo oganj i mač. Da su Rusi iole ličili na njih, kod nas u Sibiru ne bi ostao nijedan starosedelački narod. A tamo ih je više od četrdeset!

Američke vlasti su 1825. godine usvojile Doktrinu otvorenosti na osnovu koje je pravo na zemlju dobio onaj kolonista koji ju je i „otkrio“. Indijanci su na toj zemlji, koja im je i pripadala, mogli samo da žive, ali su izgubili pravo svojine nad njom. Godine 1830. bio je donet zakon o preseljenju Indijanaca, a 1867. — o rezervaciji.

Uz to je masovno korišćena sterilizacija indijanskih žena u reproduktivnom uzrastu. Mislite, to je bilo davno? Ne. Američki novinari su sedamdesetih godina prošlog veka iskopali da je, na primer, u Oklahomi sterilizacija bila masovna.

Sve to podseća na rasnu politiku nacističke Nemačke. Tamo su takođe postepeno i zakonito ljude koji nisu bili arijevskog porekla smatrali ljudima desete sorte. Skalpove, istina, nisu uzimali. Zato su imali koncentracione logore i gasne komore.

Američki pisac i istoričar Džon Toland u knjizi „Adolf Hitler“ o koncentracionim logorima piše: „Hitlerova koncepcija koncentracionih logora umnogome može da zahvali njegovom znanju engleskog jezika i američke istorije. On se oduševljavao logorima za Indijance na Divljem zapadu, a često je u svom bliskom okruženju hvalio efikasnost istrebljenja starosedelačkog stanovništva Amerike“.

Naravno, u SAD većina eksperata i politikologa s nezadovoljstvom u glasu osporava Stenarda i Tolanda. Govore, između ostalog, da Stenard nema nikakve statističke podatke, da ne pravi razliku između nasilne smrti i smrti od bolesti. Rudolf Romel, profesor Univerziteta na Havajima, procenjuje da je za čitavo vreme kolonizacije u genocidu stradalo između 2 i 15 miliona Indijanaca, a ne neverovatnih 95 miliona.

Međutim, i Romelove podatke kritikuju. Zašto? Zato što „tačni“ američki istoričari i potpuno demokratska javnost, s jedne strane, ne poriču da su Evropljani i kolonizatori doneli smrt, represiju i stradanja stanovništvu Amerike. Međutim, oni uporno negiraju da je to bio genocid.

Šta je to onda bilo?

(Autor Vladimir Bičkov, radio Sputnjik)

KOMENTARI8 komentara

 1. Velika Metla says:

  To što je ta gamad pobila stotine miliona ljudi,i to u kućama tih ljudi,a ne na američkom tlu,nije genocid,ali jeste genocid to što su se Srbi branili u svojim kućama! E sad,neka mi neko objasni kako je to genocid što su Srbi pobili u ratu,a nije genocid ono šta su naci-amerikanci pobili? Očekujem da to pojasne ovi što drže gaće na kolenima pred amerikom! Da pojasne kako to da milioni nisu genocid ,a hiljanje jesu genocid?

  • živoder iz Oseka i Ovčare says:

   Samo nemoj ta neugodna pitanja da pitaš hrvate, be-ha muslimane ili šiptare - nacističke narode, hitlerove,austro-ugarske i turske kolaboracioniste, jer takvi sigurno neće moći ništa pametno da ti odgovore, nikakve argumente podastru osim maloumnih, primatskih pesmica thompsona i besmislica dr.tuđmana o "srboćetnićkoj agresiji Srbije na nezaštićenu, civilizovanu & antifašistićku hrvacku". Uostalom, nisu li oni i danas kolaboracionisti i u istom savezu sa anglosaksoncima (i germanima), tim koji su izvršili ovaj 100-milionski genocid nad indijancima?

   • Velika Metla says:

    Živoder,nisu ni pljuvačke vredni! Uvek su bili kolaboracionisti,i uvek će biti!

    • živoder iz Oseka i Ovčare says:

     Da. Tačno si to rekao.

 2. Pera says:

  Nemoze se tek tako olako pojasnjavati amerika i taj zombi narod. Podjimo od pocetka. Kad su jevreji cionisti, pre svega rotsildi preuzeli englesku krunu zbog dugova, stvorili su od nje najjacu naciju na svetu. Onda su osmislili ameriku i australiju. Poceli su salju svoj olos kao naseljenike. To su podsticali u celoj evropi, tako da su prvi doseljenici bili lopovi, ubice i kurve, znaci otpadija svih zapadnoevropskih bolesnih, satanskih naroda. Posle unistenja Indijanaca u nekom regioni, delili su placeve, ali obavezno da 10 familija naseljenika, isla je i 1 familija jevreja koja je bila zaduzena da otvori trgovinu. Ako bi se mesto razvilo, samo jevreji bi otvarali banke. Znaci od osnivanja amerike, cionisti su vaspitavali taj olos do danasnjih dana kad apsolutno mozemo reci da su to zombiji. Onako kako ih gledamo u njihovim filmovima, su iznutra, a spolja jos lice na ljude ! 5 njihovih predsednika su hteli da otmu vlast jevrejima, ali su svi bili pobijeni ! Na njihovom kongresu psihologa, procitan je referat od njihovih ljudi, da je prosecan amerikanac genetski potencijalni ubica. NJihova statistika to dokazuje. Svakih 6 minuta po jedno silovanje od jednog ili vise muskaraca. Svaki dan imaju 7 serijskih ubica na delu. Tako demonsko ustrojstvo imaju samo jos englezi i njihovi gospodari !

  • živoder iz Oseka i Ovčare says:

   to je ustvari anglo-cionistička sprega, šljam radi skupa jer su jednaka gamad.

  • Velika Metla says:

   Pera,ukratko rečeno,sveli su taj nesrećni narod na nivo pukih bioloških potreba! Užas šta su uradili od naroda! I sada naravno svakoga ko neće sebe da svede na nivo životinje gledaju da mu napakuju sve i svašta,silom,da pristane da bude životinja!

 3. Za Srbiju says:

  Dok god zapadno mišljenje ili mišljenje demona, bude merodavno za svet, nema napretka. Njihova mišljenja su mantre, odnosno LAŽI. Treba ih razgolititi i stvari nazivati pravim imenom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *