АМЕРИЧКИ ИСТРАЖИВАЧ ТАЈНИХ СЛУЖБИ: Иза убиства Дарје Дугине може стајати ЦИА

АМЕРИЧКИ ИСТРАЖИВАЧ ТАЈНИХ СЛУЖБИ: Иза убиства Дарје Дугине може стајати ЦИА

30 августа 2022

ФЕДЕРАЛНА служба безбедности Русије објавила је да је атентаторка на Дарју Дугину – Украјинка Наталија Вовк – имала помагача.ФСБ је прецизирала да је други члан украјинске диверзантско-терористичке групе Богдан Цигањенко (44) који је на територију РФ стигао из Естоније. А управо у ту земљу је Вовк, заједно са 12- годишњом кћерком Софијом, после злочина побегла аутомобилом Mini Cooper.

Цигањенко је Русију напустио дан пре атентата на кћерку Александра Дугина.

ФСБ је саопштила да је управо Цигањенко Вовку дао лажне регистарске таблице и документа на име реалне држављанке Казахстана Јулије Зајко.

Такође: да је он у присуству Вовк саставио импровизовану експлозивну направу (која је убила Дарју) у изнајмљеној гаражи на југозападу Москве.

Амерички истраживач деловања обавештајних служби Даглас Валентајн уверен је да иза убиства Дарје Дугин највероватније стоји ЦИА.

Он наглашава да је украјинска обавештајна служба потпуно под контролом Американаца, односно ЦИА.

То је илустровао овако: „Зеленски не иде ни у тоалет без дозволе теренског официра ЦИА. Десет милијарди долара америчке помоћи има цену. Сваки посао мора бити одобрен… ЦИА је сигурно била веома заинтересована да припреми убицу Дугине. То је стандардна оперативна процедура“.

Валентајн сматра да се – и ако још нема директних доказа – може извући закључак из стила деловања ЦИА:

„По дефиницији, тајне операције се изводе дискретно. ЦИА не би водила тајну операцију таквих размера да је мислила да не вреди ризиковати“.

Валентаjн je досад објавио књиге «The Hotel Tacloban» («Хотел Таклобан»), «The Phoenix Program» («Програм Феникс»), «The Strength of the Wolf» («Снага вука»), «The Strength of the Pack» («Снага чопора») и «The CIA as Organized Crime: How Illegal Operations Corrupt America and the World» («ЦИА као организовани криминал: тајне операције корумпирају Америку и цео свет»).

(Факти)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Риста Бре says:

    Па ја ћу се држати прве верзије, оне која је објављена док још нису имали времена да нас затрпају са којекаквим теоријама и лажима. Атентат је извршен у колима Дугина и то је био атентат на њега. Испланирала га и обавила Украјинска специјална служба, а да ли јој помогла још нека западна тајна служба није од неке веће важности. Игром случаја, он је сео у друга кола а својој ћерци дао своја кола да их она вози и погинула је. Све остало је манипулација и медија и појединаца тако да их ми што више читамо. Већ су избацили стотине верзија и врте то као суманути по медијима, што је општа медијска оријентација. Кад се нешто догоди што привуче пажњу огромног броја људи, пишите стотине верзија и држите ваше медије посећене тако да можете добити што више плаћених реклама јер сви ће рекламирати у медијима који имају велику посету. Ето, те плаћене рекламе у медијима терају медије да пишу и истине и лажи и да измишљају само да задрже нашу пажњу и добију лову за рекламе. Срање од медија. Дошло са Запада као и свако друго срање које је погодило овај Свет задњих 70 година. Медији смрде данас на пропагандно рекламна говна. Један мајмун, кога ја изузетно ценим без обзира што понекад одвали и такве глупости, је чак отишао толико далеко да је подметнуо своје неко мишљење као да ће Дугин имати животне користи од смрти своје ћерке јер он није уопште био познат широј публици у Русији а сад јесте. Као "не кажем ја ништа, али..." Од онда га пратим површно и обрадовало ме касније када је демантовао сам себе, али...Једном када нешто изнесеш у јавност, то остаје заувек. Не прате га сви свакодневно као ја и многи ће неопрезно прихватити његов став да је Дугин убио своју ћерку како би био популаран. Ама ништа ме не занима надаље шта ће медији срати о овој трагичној смрти.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u