АМЕРИЧКИ ИСТРАЖИВАЧ ТАЈНИХ СЛУЖБИ: Иза убиства Дарје Дугине може стајати ЦИА

AMERIČKI ISTRAŽIVAČ TAJNIH SLUŽBI: Iza ubistva Darje Dugine može stajati CIA

30 avgusta 2022

FEDERALNA služba bezbednosti Rusije objavila je da je atentatorka na Darju Duginu – Ukrajinka Natalija Vovk – imala pomagača.FSB je precizirala da je drugi član ukrajinske diverzantsko-terorističke grupe Bogdan Ciganjenko (44) koji je na teritoriju RF stigao iz Estonije. A upravo u tu zemlju je Vovk, zajedno sa 12- godišnjom kćerkom Sofijom, posle zločina pobegla automobilom Mini Cooper.

Ciganjenko je Rusiju napustio dan pre atentata na kćerku Aleksandra Dugina.

FSB je saopštila da je upravo Ciganjenko Vovku dao lažne registarske tablice i dokumenta na ime realne državljanke Kazahstana Julije Zajko.

Takođe: da je on u prisustvu Vovk sastavio improvizovanu eksplozivnu napravu (koja je ubila Darju) u iznajmljenoj garaži na jugozapadu Moskve.

Američki istraživač delovanja obaveštajnih službi Daglas Valentajn uveren je da iza ubistva Darje Dugin najverovatnije stoji CIA.

On naglašava da je ukrajinska obaveštajna služba potpuno pod kontrolom Amerikanaca, odnosno CIA.

To je ilustrovao ovako: „Zelenski ne ide ni u toalet bez dozvole terenskog oficira CIA. Deset milijardi dolara američke pomoći ima cenu. Svaki posao mora biti odobren… CIA je sigurno bila veoma zainteresovana da pripremi ubicu Dugine. To je standardna operativna procedura“.

Valentajn smatra da se – i ako još nema direktnih dokaza – može izvući zaključak iz stila delovanja CIA:

„Po definiciji, tajne operacije se izvode diskretno. CIA ne bi vodila tajnu operaciju takvih razmera da je mislila da ne vredi rizikovati“.

Valentajn je dosad objavio knjige «The Hotel Tacloban» («Hotel Takloban»), «The Phoenix Program» («Program Feniks»), «The Strength of the Wolf» («Snaga vuka»), «The Strength of the Pack» («Snaga čopora») i «The CIA as Organized Crime: How Illegal Operations Corrupt America and the World» («CIA kao organizovani kriminal: tajne operacije korumpiraju Ameriku i ceo svet»).

(Fakti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Rista Bre says:

    Pa ja ću se držati prve verzije, one koja je objavljena dok još nisu imali vremena da nas zatrpaju sa kojekakvim teorijama i lažima. Atentat je izvršen u kolima Dugina i to je bio atentat na njega. Isplanirala ga i obavila Ukrajinska specijalna služba, a da li joj pomogla još neka zapadna tajna služba nije od neke veće važnosti. Igrom slučaja, on je seo u druga kola a svojoj ćerci dao svoja kola da ih ona vozi i poginula je. Sve ostalo je manipulacija i medija i pojedinaca tako da ih mi što više čitamo. Već su izbacili stotine verzija i vrte to kao sumanuti po medijima, što je opšta medijska orijentacija. Kad se nešto dogodi što privuče pažnju ogromnog broja ljudi, pišite stotine verzija i držite vaše medije posećene tako da možete dobiti što više plaćenih reklama jer svi će reklamirati u medijima koji imaju veliku posetu. Eto, te plaćene reklame u medijima teraju medije da pišu i istine i laži i da izmišljaju samo da zadrže našu pažnju i dobiju lovu za reklame. Sranje od medija. Došlo sa Zapada kao i svako drugo sranje koje je pogodilo ovaj Svet zadnjih 70 godina. Mediji smrde danas na propagandno reklamna govna. Jedan majmun, koga ja izuzetno cenim bez obzira što ponekad odvali i takve gluposti, je čak otišao toliko daleko da je podmetnuo svoje neko mišljenje kao da će Dugin imati životne koristi od smrti svoje ćerke jer on nije uopšte bio poznat široj publici u Rusiji a sad jeste. Kao "ne kažem ja ništa, ali..." Od onda ga pratim površno i obradovalo me kasnije kada je demantovao sam sebe, ali...Jednom kada nešto izneseš u javnost, to ostaje zauvek. Ne prate ga svi svakodnevno kao ja i mnogi će neoprezno prihvatiti njegov stav da je Dugin ubio svoju ćerku kako bi bio popularan. Ama ništa me ne zanima nadalje šta će mediji srati o ovoj tragičnoj smrti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *