АМЕРИЧКИ ИСТРАЖИВАЧКИ ЦЕНТАР ИЗНЕО ШОКАНТНЕ ПОДАТКЕ: Ево у каквом стању је америчка авијација

AMERIČKI ISTRAŽIVAČKI CENTAR IZNEO ŠOKANTNE PODATKE: Evo u kakvom stanju je američka avijacija

20 septembra 2018

VOJNA avijacija SAD ne zadovoljava zahteve mogućih budućih konflikata zbog svoje preopterećenosti, tehničkih problema i manjka obučenog personala.

Ovo piše u analizi poznatog aameričkog istraživačkog centra RAND.Renomirani list The National Interest preneo je iz te analize delove za koje tvrdi da oslikavaju „mračnu sliku stanja u avijaciji SAD“.

Stručnjaci RAND proučili su potencijal Ratne avijacije SAD u četiri tipa mogućih konlikata u budućnosti.

U novom Hladnom ratu sa Rusijom i(li) Kinom, u velikom ili manjem regionalnom konfliktu, za vreme operacije prinuđivanja na mir sa preisiljavanjem na mir i uvođenje bespilotnih zona i ratovanja protiv pobunjenika.

Simulacije dejstava ratne avijacije SAD napravljene su pri njenom obavljanju osam različitih zadataka, uključujući obezbeđivanje dominacije u vazduhu i izvođenje vazduših udara.

RAND tvrdi da bi američka avijacija u operaciji prisiljavanja na mir bila u stanju da obezbedi samo 29 odsto potreba u izviđanju i 46 odsto pri bombardovanjima.

The National Interest za primer navodi da bi efikasnost američke avijacije –pri izvođenju vazdušnih napada u regionalnom konfliktu – opao na 65-62 odsto.

RAND tvrdi da bi američka avijacija u operaciji prisiljavanja na mir bila u stanju da obezbedi samo 29 odsto potreba u izviđanju i 46 odsto pri bombardovanjima.

Sve ovo zbog „ozbiljnih problema sa opsluživanjem i servisiranjem aviona i manjkom obrazovanih i utreniranih kavrova.

KOMENTARI6 komentara

 1. milorad says:

  zato što im je pola države sve go narkoman od malih nogu i nema ko da vozi i popravlja avione, brate za taj posao mora da se UČI ozbiljno, opet-od malih nogu.USA su narko država u potpunom sunovratu dekadencije, nadam se da su im i a bombe u takvom stanju, jer opasno je to društvo manijaka i bolesnika.

 2. Milojko Strašni says:

  SAD-istička imperija zla urušiće se iznutra kao što su to kroz istoriju i mnoge druge pre nje! :-))

 3. M says:

  Nije to ništa!Rusi nemaju benzina za 2 aviona-lovca,za pratnju-osiguranje svog špijunskog aviona,čak ni u ratnim uvjetima,a koji je zato sad srušen u Siriji!

  • padre says:

   Pa za avione jim ne treba benzin!

 4. Bogomir says:

  Vec su osvojili svet, znaci ne treba im vise. Ako im zatreba obnovice oni vrlo rado. Za to vreme Rusija nema proizvodne kapacitete ni za projekte iz SSSR, vec svega naprave po 10-20 kom. Zao mi je Rusije. Mislite o tome.

 5. padre says:

  Tako ti je to, kad prisiljavaš na mir avionima i bombama!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *