АМЕРИЧKИ ИСW И БРИТАНСKИ МИ6 УПОЗОРИЛИ KИЈЕВ! РУСИ СУ СПРЕМНИ, ДОВУKЛИ СУ БРУТАЛНО ОРУЖЈЕ, кренуће у своју контраофанзиву, ако ваша пропадне!

AMERIČKI ISW I BRITANSKI MI6 UPOZORILI KIJEV! RUSI SU SPREMNI, DOVUKLI SU BRUTALNO ORUŽJE, krenuće u svoju kontraofanzivu, ako vaša propadne!

10 maja 2023

Američki institut za proučavanje rata (ISW) ocenio je da ruske snage mogu pokrenuti sopstvenu ofanzivnu operaciju u južnoj Ukrajini ako ukrajinska kontraofanziva ne uspe.

Analitičari ISW navode da su ruske trupe navodno rasporedile termobarične artiljerijske sisteme TOS-1A oko Avdejevke i na zapadu Donjecke oblasti.Britanska obaveštajna služba MI6 upozorila je Kijev da će njegova najavljena ofanziva propasti jer je Rusija od leta 2022. godine izgradila jedan od najvećih sistema vojnih odbrambenih struktura na svetu za mnoge decenije.

Britanci takođe ukazuju i da satelitski snimci pokazuju da Rusija ulaže posebne napore da ojača severnu granicu Krima.

KOMENTARI5 komentara

 1. Velika Metla says:

  Nemojte više braniti "ukropiju" od Rusa...., nadrljaše.

 2. M says:

  Jel to Britanci predlažu da Ukrajina uopće ne krene u svoju kontraofenzivu?!?Ili samo bacaju varku?!?

 3. persida says:

  Ala ih huskaju, Ukri i Rusi ginu, a engleski retardi se igraju spinunaze. Tako ce biti sve dok Rusija ne potopi Rotsildovo gnezdo. No, sanse za to su male.

 4. milorad5 says:

  "institut za proučavanje rata"..da li je neko čuo za ovo pre rata u ukrajini.ja nemam pojma ko su ovi i sa kojim kreditom i ugledom raspolažu da bi prdeli okolo..čista propagandna stanica i servis pentagona,oni tako uvek rade..nešto se ne čuje ona "čuvena sirijska observatorija za ljudska prava" nestali su sa observacije:)...za gadjenje je nivo totalitrne militarističke propagande koja se servira iz zapadnih obaveštajnih hodnika,ali to govori nešto o NJIMA i njihovoj "demokratiji"..zastrašujuće je u kakvog diktatorskog,militarističkog monstruma se ubrzano pretvara taj NATO pakt.Oni su definitivno krenuli na sve ili ništa i za očekivati je da će uskoro napasti neku od država na njihovom strateškom spisku pored onih koje su i dalje pod napadom.Oni će ubrzo krenuti u osvajanje sveta nezavisno od rata sa rusima i jedino što može da ih efikasno zaustavi su rusi,što ih pre roknu nuklearno manje će ukupne žrtve na svetu da budu,to je ironija cele situacije.Ovo je predvečerje globalnog rata i malo ko to neće doživeti,ima jako malo sigurnih mesta van NATO domašaja i namera.Na svetu danas,niko nije toliko beznačajan i siromašan da ne bi bio potencijalna meta.Guraće specialni i pravi rat gde god to mogu,njima odgovara haos dok oni sami nisu u haosu ili se nalaze pod kontrolisanim haosom.To je doktrina novog svetskog rata,opšta anarhija i teror svuda,ako se ova militristička mašina sa zapada ne zaustavi potpuno i neopozivo gurnuće ceo svet u nevidjenu patnju i rasulo,rešili su sve da sruše što mogu da sruše.

 5. da da says:

  Ruska armija na dužini 800 km fronta,koristi oko deset sistema TOS-a,u varijantama koje imaju.U Bahmutu su ga koristili ne više od tri puta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *