АМЕРИЧКИ ЈАВНИ ДУГ достигao нови ИСТОРИЈСКИ РЕКОРД

AMERIČKI JAVNI DUG dostigao novi ISTORIJSKI REKORD

2 novembra 2019

Američki državni dug ponovo je probio sve rekorde i trenutno iznosi nešto više od 23 biliona dolara, saopštilo je Ministarstvo finansija SAD.

Uoči dolaska Donalda Trampa na funkciju predsednika, državni dug SAD iznosio je oko 20 biliona, ali je ta brojka počela naglo da raste zbog deficita federalnog budžeta.



Ministarstvo precizira i da je deficit ove godine iznosio oko bilion dolara, a razlog tome je porast vojnog budžeta, kao i poreska reforma koja je pokrenuta još 2017. godine.

Ruski mediji prenose da je od trenutka kada je Amerika počela da uvodi sankcije Rusiji, Moskva značajno umanjila svoja ulaganja u američki državni dug.

Trenutno Moskva drži još 8,5 milijardi dolara, a od te sume 6,239 milijardi se nalazi u dugoročnim hartijama od vrednosti, a 2,262 u kratkoročnim.

KOMENTARI



5 komentara

 1. Gojko says:

  Docice i njima jednom kraj,nemogu dozivotno ziveti na tudji racun i zaduzivatise,dugove nevracaju nego vrse prevrate u Arapskimzemljama i tako dugove otpisuju.

 2. DonDon says:

  Neko bi rekao da je uvodjenje poreza kini imalo neke vajde za njihovu privredu kad ono jadac.

 3. milorad2 says:

  ukupna unutrašnja ispoljna dugovanja u americi prevazilaze 70000 milijardi dolara i pri tome FED opet snižava kamaten stope. Alo, to je nova SIVA emisija u finansijske tokove bez inflacije i novo povećanje duga.Svako ko bude poverioc amerikancima će BANKROTIRATI onog momenta kad krene hiperinflacija i pad dolara a već se vrše pripreme za taj scenario i dranje OVACA koje ništa ne slute.Treba izvući SVE pare iz te piramidalne šeme koja se zove wall street, jer kao i jezda i dafina oni će prsnuti PREKO NOĆI i budale koje nisu na vreme izvukle kapital iz američkih berzi će izgubiti SVA ulaganja.To i jeste deo plana za pljačkanje NAIVNIH budala a ta piramidalna šema se još neće dugo moći održavati nelegalnim upumpavanjem elektronskog novca bez pokića koje sad FED radi.Uskoro će se tražiti EFEKTIVA u ČVRSTOJ valuti a dolar je SVE samo ne čvrst.Kada počne odbacivanje dolara onda će se videti PONOR dugova u kome se USA nalaze.Oni su pojeli,popili i kroz nos proturili NETO BTO od ČETIRI sledeće generacije.ONI SU BANKROT VEĆ SADA.

 4. petrovgrad says:

  Koliko je to u artiji. Maksimum 5-6 tone papira i dve kante farbe. Kome su to Ameri dužni i kome vraćaju dug. Koje garancije imaju poverioci. Zašto im ne uzmu robu, brodove, fabrike, ostrva, tehniku. Ameri štampaju bez pokrića i uvaljuju Rusima, Kini, Indiji i sve redom. Ovaj što je objavio tekst, da li je čuo za štanpanje novčanica. Naravno bez pokrića.

 5. Za Srbiju says:

  Samo budale ulažu u američki dug. Stavljaš državu i narod u podanički položaj prema neprijatelju, čiju moć održavaš kupovinom njegovog duga. A onda ćeš jednog dana da tim novčanicama naložiš peć i da i sam bankrotiraš.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *