АМЕРИЧКИ „ЈУГОСЛОВЕНСКИ СЦЕНАРИО” ЗА РУСИЈУ: Пуч против Путина, отимање нуклеарног оружја, па подела земље

AMERIČKI „JUGOSLOVENSKI SCENARIO” ZA RUSIJU: Puč protiv Putina, otimanje nuklearnog oružja, pa podela zemlje

5 decembra 2020

ZAOŠTRAVANJE vojnih sukoba, situacija političke nestabilnosti na granicama Rusije, kao i povećan broj provokacija američke vojske i njenih saveznika na vazdušnoj i vodenoj teritoriji Ruske Federacije, sprovođenje su strategije Vašingtona za raspad Ruske Federacije prema jugoslovenskom scenariju, smatra vojni stručnjak Jurij Knutov.– Krajem prošle godine, Sjedinjene Države usvojile su strategiju „trojanskog konja“. To podrazumeva da sve treba da gori na našim granicama, tako da razmišljamo o bezbednosti na našoj teritoriji ili susednim granicama, a ne da razmišljamo o onome što se dešava u svetu. Ovo je prvi cilj. Druga je da nas upropasti u trci u naoružanju, kao što se dogodilo sa SSSR-om, i zbog toga destabilizuje unutrašnju situaciju do revolucionarne, kako bi ljudi izašli na ulice i dogodio se puč – objasnio je ekspert, prenosi FAN.

Prema strategiji, veći deo ruske vojske trebalo bi da bude neutralisan kao što je bio 1991. da ne bi sledili naređenja rukovodstva.

– Vojska dobija naređenje da izvrši neke akcije, ona ih ne izvršava i ostaje na mestu. Mali deo vojske koji izađe da izvrši naređenje je uništen. Neutrališu ih avioni F35, F-22, hipersonično oružje. I tako se odvija stvarna promena moći – opisao je scenario Jurij Knutov.

Nakon toga, prema ekspertu, nuklearno oružje bi bilo povučeno iz Rusije i usledila bi podela zemlje po jugoslovenskom scenariju.

KOMENTARI15 komentara

 1. milos says:

  Uvek sam bio misljenja da je raspad Jugoslavije samo generalna ptoba.

 2. 1389 says:

  Sanjaju Ameri još se nisu probudili iz dubokog sna. Rusiju čuva sam bog, RA-SIJA znači Bog Sunca sija. Ameri kako god da krenu na Rusiju izgubili su momentalno u startu. Ameri brzo zaboravljaju istoriju, zaboravili su Napoleona, Osmanlije, Hitlera, svi su oni izgubili od Rusa. Nato ne sme ni da pomisli da krene na Rusiju. Rusi će jih pojesti još u Belorusiji...

  • Don Kihot says:

   Naravno, da bi ih Rusija progutala sa sve cokulama a da se i ne zagrcnu... Ameri tonu i sada se koprcaju i traže načine da homogenizuju koalciju u NATO savezu koji je pred raspadom, to u želji da u trenutku usijanja izazovu procep u odnosu Kine i Rusije, a plaše se da bi za petnaestak - dvadeset godina mogli da završe na četvrtom mestu iza EU... Vide da Desnica i patriotske snage rastu u EU, kao što je Madjarska, donekle Italija, ili i poljska i Češka na svoj način... Kina i Rusija ih kulira, jer vide da nisu ni senka od one zveri koja su nekada bili, i kao takvi izazivaju podsmehe kod Rusa i Kineza...

 3. Veliki brat says:

  SSSR se raspao na nekih 15 država. Rusija da se raspadne na 15 država, ono što ostane, moglo bi se raspast na još 15 država. Ne daje se Putine!

 4. Kvante says:

  Rusi su naucili iz primera Jugoslavije i sada tacno znaju sta treba da rade. Putin se u medjuvremenu naoruzao, raketa "Cirkon" je neuhvatljiva za americki PVO, da ne pominjem druge vidove naoruzanja, hemijsko, biolosko... Bilo kakav pokusaj Zapada da napadne Rusiju, izazvace totalni nuklearni napad, koji ce unistiti Zapadni svet za pola sata. NATO nije mogao da nanese vece gubitke Vojsci Jugoslavije za 78 dana, a zele da naude ruskoj Armiji. Smesno.

  • jovan says:

   Pa NATO nije mogao da porazi vojsku Srbije, ali je zato bombardovao civile, rusio gradove, unistavao elektro postrojenja, time i gradjanstvo ostavljalo bez vode, bacali kasatne bombe na pijacama da civile sprece da kupuju hranu,.. kad videli da njihovi "super" avioni padaju i kad ih gadjamo kamenjem, njihove horde na Kosare i pored bacene iz aviona 10 "hirosime" na nase borce ni metar nisu usli, razarali su mostove, vozove i autobuse. Bojim se da njihov cilj nece biti vojni ciljevi, vec iskljucivo CIVILI, totalno unistenje ruskog naroda, sprzena zemlja, iliti kako su vec nama rekli- da bude ravna kao Milosevicev astal.

 5. radmila says:

  Sta je babi milo to joj se i snilo.

 6. šiško says:

  Sva je prilika da će amerika morati da bude do temelja uništena, jer ona nema nameru da menja bilo šta u svojoj politici i ne odustaje od zlikovačkih namera prema ostatku sveta. Ja zapravo mislim da bi bilo dovoljno uništiti nekoliko desetina hiljada pripadnika američke elite, jer su oni uzrok svih problema u svetu. Ali pošto je njih jako teško uništiti izolovano od ostalih, moraće da stradaju i pošteni amerikanci. Zašto objektivno Rusija smeta americi? Šta je to Rusija uradila da bi ugrozila američke interese, a da nije puka samoodbrana od američkih javnih ili prikrivenih provokacija? Amerika hoće da rasparča i uništi Rusiju po jugoslovenskom scenariju? I šta onda? Da je njeni bogataši pljačkaju nekoliko decenija? Je li to jedino što oni znaju? Izgleda da jeste. Samo mislim da sa Rusijom oni neće moći tako. Mogli su sa bivšom jugoslavijom, ali Rusija je nešto sasvim drugo. Rusija još uvek spava, nije uključila sve moždane vijuge. Kad se ruski medved probudi desiće se strašni sud. Amerikanci će tražiti glavi mesta, ali ga neće biti nigde na planeti. Amerika bi tek u sledećem turnusu, ako/kad preživi ovaj obračun, mogla postati zaista strašno opasna po Rusiju. Ako/kad preživi ona će verovatno izvući pouke i na osnovu njih izgraditi mnogo zreliju strategiju. Ovo sad je zaista neozbiljno. Pouke iz male zemlje kakva je ex-jugoslavija oni pokušavaju da primene na jednu ogromnu zemlju sa brojnim stanovništvom i izvanrednim ljudskim materijalom kadrim stići i uteći, resursima koji joj obezbedjuju nezavisnost, mudrom politikom. Oni misle da će se ruski gradjanin upecati na njihove "demokratske" mamce na kakve su dosad pecali po belom svetu? Nema šanse. Ruski čovek zna da mu je danas daleko bolje nego juče i da će mu sutra biti daleko bolje nego danas. I to mu je sasvim dovoljno. Svako ko mu naruši tu perspektivu za njega će biti neprijatelj.

  • Ivke says:

   Ma nije brate amerika i ameri. Radi se o jednoj medjunarodnoj bandi koja se krije iza medija. A oni beze i kriju se a napadaju cas odavde cas odande. Zato nema koristi poraziti Napoleona, Svaba, Hice itd ako se ta banda ne stavi pred oci javnosti porazi

 7. Rista says:

  Tako nekako će i biti. Dobro pa Rusi ovo znaju. Neće se iznenaditi. Kada znaš da je ispred tebe provalija a ne pokušavaš da je obiđeš, nego samo ideš napred sa nadom da ćeš stati na ivici provalije i vratiti se, onda stobom nešto nije u redu. A pogotovo ako iza tebe idu nacističke armade zapada. Rusija se dvaipo puta izvukla u prošlom veku , ali to neće moći svaki put. Jednom će se strmekne. Već danas, Rusija je zrela da skoči. U provaliju. Nažalost, nema reakcije Rusije. Idu brate ko stoka u stampedu predvođeni volom predvodnikom. Sdruge strane , ovo gore analitiziranje je ko kad moja baba...nemam pojma šta, ali "otimanje nuklearnog oružja" je stvarno iz filma strave gde niko ništa nije uradio ali izgleda strašno. A šta ako Rusija otme nuklearke iz cele EU? MA BEZ VEZE I JA ČITAM SVAŠTA:

 8. padre says:

  A gde će da nađu svoje Hrvate i Šiptare u Rusiji?

  • Ivke says:

   Neboj se ima ih sigurno

 9. rvacki ban K'rac says:

  Aha.

 10. VRSK says:

  Raspad Jugoslavije je najbolje što je moglo Srbiji i Srpskom narodu da se dogodi. Za sva vremena smo se otarasili Hrvata,Slovenaca,Makedonaca(Bugara i šiptara),otkačili smo i muslimane u Bosni i šiptare na Kosovu. Definitivno smo se okrenuli sami sebi i borimo se za Ekonomski jaku Srbiju i pomažemo srpski korpus gde god je to moguće. Postajemo složni i zato smetamo svima. Poenta je da svaki Srbin ima posao i platu sa kojom ne mora da ide u Nemačku da radi. Da svaka Srpkinja rodi 2-3 dece i za 40-50 godina da nas ima 20 miliona i da se u svojoj kući pitamo mi. A za Rusiju koja je sada jaka,nema zime...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *