АМЕРИЧКИ КОМАНДОСИ се укључили у борбу за Мосул!

AMERIČKI KOMANDOSI se uključili u borbu za Mosul!

7 novembra 2016

4369306

IRAČKE vladine snage – kako tvrdi telekanal Al Jazeera – danas su ušle u severne kvartove Mosula.

Reč je navodno o kvartovima Es-Saada i Bauiza, uništivši usput skladišta municije i oružja Islamske države.

Iračka armija se navodno sa istoka već približava centru Mosula koji je najveći grad u zemlji posle Bagdada. A iračka policija napreduje prema njegovom aerodromu.

Uprkos tome, šef komiteta bezbednost u vladit Iračkog Kurdistana, Masrur Barzani, ocenio je da će bitka za Mosul još dugo trajati.

Danas su se u zapadnim medijima pojavile vesti da je Obama u bitku za Mosul uključio američke kopnene snage i da neke jurišne operacije već izvode njihovi komandosi.

Tvrdi se da u operaciji učestvuje najmanje 500 američkih vojnika.

O uključivanju u borbe američke armije izveštava čak i CNN.

Drugi zapadni mediji ne kriju ni razlog: Beloj kući je potrebna brza pobeda u Mosulu radi podrške izbornim šansama Klintonove.

Zato američki komandosi – uz podršku helikoptera Apache i Chinook – idu ispred iračkih i kurdskih snaga.

„Operacija Mosul“ – kako je ocenila Kelien Konvej, šefica izbornog štaba Donalda Trampa – novi je dokaz pogrešnog odnosa Baraka Obame i Hilari Klinton prema Siriji, severu Afrike i Rusiji.

Njoj je bilo postavljeno pitanje: kako će Tramp izaći na kraj sa Sirijom i Irakom ako najbolje američke generale proglašava za nesposobne? Konvej se nije dala zbuniti:

„Njegova kritika se ne odnosi na generale već na Obamu i Hilari Klinton. Za Sjedinjene Države su problem njihov vrhovni komandant i bivši državni sekretar koja namerava da postane novi vrhovni komandant. Ako se pogleda na Mosul – oboje imaju užasnu reputaciju. Ceo Bliski Istok i sever Afrike njih dvoje su hteli da pretvore u veliko arapsko proleće. To američki narod treba da zna i treba da sudi po delima a ne po rečima“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *