AMERIČKI KONGRESMEN: Amerika krije istinu o oborenom malezijskom avionu

AMERIČKI KONGRESMEN: Amerika krije istinu o oborenom malezijskom avionu

10 avgusta 2014

Ron PaulBivši američki kongresmen Ron Pol izjavio je da SAD „znaju više nego što govore“ o malezijskom avionu koji se prošlog meseca srušio iznad istočne Ukrajine, prenosi danas Raša Tudej.

U nastojanju da unese malo ravnoteže i zdravog razuma u tekuću debatu o tome šta se dogodilo sa avionom, Pol kaže da je uveren da američka vlada krije informacije o katastrofi.

„Američka vlada je čudnovato utihnula kada je reč o optužbama da su Rusija ili njeni saveznici oborili malezijski avion Buk raketama“, naveo je Ron Pol na svom sajtu, prenosi RT.

Još jedan događaj koji nije objašnjen je to što je ruska vojska na dan katastrofe detektovala kako se jedan ukrajinski avion lovac SU 25 približava malezijskom avionu, navodi RT.

Kijev do sada nije dao prihvatljivo objašnjenje zašto se taj lovac nalazio tako blizu putničkom avionu, samo nekoliko trenutaka pre nego što je oboren.

„Voleli bismo da dobijemo objašnjenje zašto je vojni lovac leteo duž civilnog koridora, gotovo istovremeno i na istom nivou kao i putnički avion“, rekao je neposredno nakon pada aviona ruski general-pukovnik, Andrej Kartopolov, prenosi RT.

Pol je kritikovao SAD zbog njihovog neuspeha da, uprkos čitavom arsenalu tehnologije koji imaju, pruže makar zrno dokaza kako bi rešili misteriiju malezijskog aviona.

Teško je poverovati da SAD nisu pružile precizne podatke o tome ko je i kada šta radio iako raspolažu svim mogućim špijunskim satelitima za praćenje svega što se dešava u Ukrajini, kaže taj nekadašnji predsednički kandidat.

„Šteta što ne možemo da računamo na našu vladu da može da nam jednostavno kaže istinu i pokaže nam dokaze“, navodi Pol i dodaje da je uveren da vlada SAD zna mnogo više nego što govori, prenosi RT.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *