AMERIČKI KONGRESMEN HRABRO OPTUŽUJE: Da Amerika nije sponzorisala ekstremiste u Kijevu, malezijski avion ne bi bio srušen

AMERIČKI KONGRESMEN HRABRO OPTUŽUJE: Da Amerika nije sponzorisala ekstremiste u Kijevu, malezijski avion ne bi bio srušen

21 jula 2014

624703Zapadni političari i mediji već danima iz katastrofe malezijskog Boinga 777 izvlače maksimalnu propagandističku korist – ocenio je američki kongresmen Ron Pol.

Ukazavši da je i sam Barak Obama za rušenje tog aviona pre ikakve istrage optužio ustanike na istoku Ukrajine, a da mu je odmah „tercirala“ predstavnica SAD  u Savetu bezbednosti UN Samanta Pauer, Pol je postavio naoko prosto pitanje:

„Zar je bilo teško zatražiti objektivnu istragu“?!

Dodao je da zapadni mediji ponavljaju američku „vladinu propagandu“, a istovremeno mnogo šta prećutkuju. Pored ostalog: da i ne pominju državni prevrat u Ukrajini do kojeg je došlo kada su Evropska unija i SAD  pomogle demonstrantima u Kijevu da obore zakonito izabranog šefa države Viktora Janukoviča.

„Da SAD nisu sponzorisale smenu režima u Kijevu, teško da bi za vreme nereda koji su usledili bile ubijene stotine ljudi. A ne bi došlo ni do katastrofe malezijskog aviona“ – podvukao je kongresmen Pol, podsetivši da je u luganskoj oblasti dosad ubijeno 250 civila i da je 20 ljudi poginulo dan posle obaranja malezijskog aviona..

Kongresmen je istakao  i da SAD podržavaju operaciju Kijeva protiv civilnog stanovništva, nazvavši njegove vojne operacije „odmerenim i umerenim“.

Pol je ocenio da tragedija malezijskog aviona nije od koristi ni Rusiji ni ustanicima na istoku Ukrajine, ali da jeste Kijevu. Pri tom je podsetio da su kijevske snage uoči obaranja Boinga 777 na frontovima imale značajne gubitke i otkrio: da ga je to podsetilo na leto 2013. kada su sirijski ustanici bili suočeni sa velikim gubicima i porazima, pa im SAD  pritekle u pomoć – optuživši Bašara Asada za hemijski napad u jednom od predgrađa Damaska.

Tada se svet, zaključio je Pol, našao na ivici rata, a potom se pokazalo da su optužbe Vašingtona bile – laž!

KOMENTARI5 komentara

 1. Dragan says:

  nadje se poneko ko je korektan i u americi pa stvari gleda sa zemlje i naziva pravim imenom.

 2. da-se-ne-zaboravi says:

  Pol dobro govori, ali ja njima nista ne verujem! Sad opet treba da se divim americkoj demokratiji: kako se u americkom kongresu iskazuju oprecna misljenja! Hajmo opet da se divimo kako su Ameri objektivni. Nista ja njima ne verujem.

 3. Spasoje says:

  Bravo Polu što je javno izneo svoje mišljenje,ali to nije dovoljno zato bi trebao da ubjedi više kongresmena da isto učine.

 4. BILJANA says:

  Zaista bi bilo pošteno da ameri počiste djubre iz svog dvorišta i da prestanu o sebi da misle da su "dobri momci" jer su od okončanja II svetskog rata, najveće i najsmrdljivije u smislu pokvarenosti, zlo na kugli zemaljskoj. Tek kad počiste svoja djubreta, moći će ponovo neko da ih uvažava kao sagovornike. Do tada - lažovi od prvog do zadnjeg.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *