АМЕРИЧКИ КОНГРЕСМЕНИ У СТРАХУ, не смеју да се састану са Русима

AMERIČKI KONGRESMENI U STRAHU, ne smeju da se sastanu sa Rusima

8 marta 2018

Kongres SAD pobedila je rusofobija, njegovi članovi se boje kontakata s predstavnicima Rusije, smatra ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov.

– Kongres, pobeđen rusofobijom, vodi se politički pristrasnim emocijama, a ne jasnim mišljenjem. Otvoreno nam kažu da se boje kritike – izjavio je diplomata u intervjuu listu „Politiko“.

List takođe navodi reči neimenovanog kongresa koji praktično potvrđuje reči ruskog ambasadora.

– Nakon onoga što se dogodilo specijalnom tužiocu SAD i bivšem senatoru Džefu Sešonsu niko ne želi da mediji o njemu pišu zbog sastanka s ruskim ambasadorom. U krajnjoj meri, u ovom trenutku bilo kakav sastanak mora da bude s predstavnicima obe partije (republikanaca i demokrata) i javan – rekao je zaposleni u Kongresu i naveo da čak i u takvim uslovima ima malo zajedničkih osnova za diskusije.

Sešons se nekoliko puta sastao s bivšim ruskim ambasadorom u SAD Sergejom Kisljakm tokom rada u Senatu SAD, o čemu nije obavestio nadležne prilikom stupanja na dužnost glavnog tužioca. To je izazvalo oštre kritike na njegov račun, usled čega je Sešons odlučio da se udalji iz istrage o „ruskom mešanju“ u američke predsedničke izbore 2016. godine.

„Politiko“ piše da je kucao na vrata više od 40 članova Kongresa i da većina njih nije odgovorila, dok je nekolicina kongresmena izjavila da ruska strana nije tražila sastanke s njima. Samo su dvojica potvrdila sastanak s Antonovom: senator Ron Džonson i predsednik Komiteta za međunarodne odnose u Senatu Bob Korker. U sredu se ambasador sastao i sa senatorom Orinom Hečom.

– Konstruktivno raspoloženje mojih američkih kolega ne prelazi s reči na dela – naveo je Antonov i dodao da što dalje putuje od Vašingtona, to vidi manje predrasuda prema Rusiji.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Zaharije qSerak says:

    Ne ja lično mislim da je gos.Antonov i družina okolo njega u strahu od istine.Svaki dan sve je istraga bliža i mozaik se slaže.Onoga momenta kada se otkrije dolaze vrlo ružni dani za Rusiju.Ona naravno neće učestvovati u eventualnom hapšenju “pojedinaca rodoljuba koji su to radili na svoju ruku iz patriotizma” Na kraju krajeva gos.Putin je već rekao da će tako biti i da citiram”Rusija ne isporučuje svoje gradjane” .Promjenom Trumpove politike zaoštrice se relacije i naravno Rusija će otići u duboku izolaciju.Misleci i pripremajući eventualna žarišta u Svijetu/recimo Balkan/ gos.Putin misli da će mu to pomoći kod kusuranja.Ja se ne bih kladio na to.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *