АМЕРИЧКИ ЛИСТ ИЗНЕО ЧИЊЕНИЦЕ: „Америка би изгубила рат од Русије“

AMERIČKI LIST IZNEO ČINJENICE: „Amerika bi izgubila rat od Rusije“

10 februara 2020

Reke predstavljaju prirodnu prepreku za pobedu u „ratu sa Rusijom”, piše američko elektronsko izdanje časopisa „Brejking difens”.

Prema navodima američkog lista — ističe se da bi se u slučaju ratnog sukoba Amerike i Rusije borbe vodile u Istočnoj Evropi — velikoj ravnici, kroz koju protiče više reka. Jedna od njih — Visla, protiče kroz celu Poljsku sa juga na sever, i zato bi za slanje pojačanja ili u slučaju povlačenja vojske NATO-a morale da koriste mostove, koji retko mogu da izdrže težinu od preko 55 tona.„U tom slučaju bi za tenk ’M1 Abrams‘, kao i njegovu ’sabraću‘ iz Severoatlantske alijanse — britanski ’Čelendžer II‘, nemački ’Leopard II‘, pa čak i francuski ’Leklerk‘, bilo opasno da koriste mnoge mostove u najključnijim mestima“, dodaje list.

Pojašnjava se da su mostovi u Istočnoj Evropi za vreme Hladnog rata građeni tako da izdrže sovjetske tenkove od 45 tona.

„I bez obzira na ’izvesne mogućnosti‘ američkih inženjerskih trupa da se snađu i pod vatrom, te mogućnosti su ipak ograničene da bi se izborili čak i samo sa jednom od većih istočnoevropskih reka“, zaključuje autor članka.

KOMENTARI2 komentara

  1. M says:

    Da,u tom slučaju će istočna Europa biti izrokana,ali će zato Zapadna Europa biti preplavljena milionima nenaoružanih i naoružanih izbjeglica iz istočne Europe i Blistoka,koji će u tom slučaju također biti u Velikom Ratu!Manja briga za Rusiju,veća za Zapad!Najmanja za USA,oni će biti daleko!Balkan na dijelu puta tih migracija!A neki na Balkanu se svađaju s svojim susjedima i žele se okoristiti na njihov račun!Sutra će voditi odlučujuću bitku svoje povijesti,za svoj obstanak!Onda će u ubrzanom kursu shvatiti da su mu prvi susjedi najbliža i najsigurnija slamka spasa,i da su zajedno jači i bolji!Jer su oni drugi puno lošiji nego vjekovni susjedi!

  2. DRAGISHA says:

    hrvatskA JE SAMO ZAGORJE.....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *