АМЕРИЧКИ ЛОВЦИ се припремају за сукобе

AMERIČKI LOVCI se pripremaju za sukobe

11 jula 2019

AMERIČKI lovci biće opremljeni infracrvenim senzorima koji će otkrivati tuše stels-avione. Tvrdi se i da će „pomoći da se shvati priroda NLO sa kojima se sreću piloti Ratnog vazduhoplovstva SAD“.

Pentagon je naručio „veoma moćne infracrvene sisteme (IRST) za potragu i praćenje tuđih letelica. Njima će biti opremljeni prvi F/A-18 Super Hornet, F-15, pa ostali američki lovci.Prostiji i manje moćni sistem IRST Amerikanci su koristili još 60-ih godina 20-og veka, ali ih tokom poslednje četiri decenije nisu usavršavali.

Sovjetski avioni su takvu tehnologiju koristili u celoj drugoj polovinu Hladnog rata.

Evropski lovci Typhoon i Rafale koriste svoje verzije svih poslednjih godina. Novi, modernizovani IRST imaće mnogo osetljivije senzore koji će biti „integrisani sa drugim sistemima američkih lovaca“.

Standardni radari koriste određeni radiotalasni spektar za otkrivanje i praćenje „ciljeva u vazduhu“, što je otežano u slučaju stels-letelica.

Za IRST se tvrdi da će otvoriti novu eru u lovu na stels-avione jer će koristiti duge radio-talase u infracrvenom dijapazonu koji su već po svojoj prirodi pasivni. Drugim rečima: ne luče nikakvu energiju. „Love“ tako što tragaju za ciljevima koji luče ili reflektuju infracrvenu energiju.

Jedino ograničenje za IRST su loše vremenske prilike jer smanjuju daljinu na kojoj je moguće otkriti `cilj koji se približava`.Za IRST se tvrdi da će biti naročito efikasan kad bude radio u paru sa osnovnim radarom svog aviona kojem će pomagati u praćenju „meta“ i u ponovom otkrivanju izgubljenih.

Njegovo korišćenje omogućavaće američkim pilotima da u opasnim situacijama uopšte ne uključuju osnovni radar. IRST će biti lovac na skrivene tuđe avione, a njegove mogućnosti se u Pentagonu smatraju „idealnim za otkrivanje, praćenje i proučavanje NLO“.

U Pentagonu se nadaju da će konačno uspeti da proniknu u prirodu NLO i da ih klasifikuju.

Američki list National Interest objavio je minule nedelje da su upravo infracrveni senzori suštinska prednost ruskih lovaca Su-35 nad američkim lovcima.

KOMENTARI2 komentara

  1. A akoM says:

    USA lovci već imaju moćnije radare od ruskih,što znači da prvi otkrivaju protivnički avion,i prvi ispaljuju rakete(dalekometne),što je velika prednost!Usprkos te ga što će ruski avioni svojom elektronikom pokušati onesposobiti te rakete,ali je pitanje kolko će uspjeti?!?

  2. Orthodox says:

    Lažiranje GPS satelitskih koordinata imaju samo Rusi i Američki lovci neće daleko dogurati kada jim Rusi nameste lažne satelitske koordinate. Nema ništa od američkih radara, toga su svestni i sami Ameri... Nego neka se Ameri pripreme za elektromagnetnu Rusku tehnologiju Teslinih nacrta, to če Amerima onesposobiti sve avijone...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *