АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ: Америчка ратна авијација увежбава `трећи светски рат`

AMERIČKI MEDIJI: Američka ratna avijacija uvežbava `treći svetski rat`

7 aprila 2021

AMERIČKO ratno vazduhoplovstvo redovno izvodi vežbe tokom kojih se simulira vazdušna konfrontacija sa velikim silama, odnosno – sa iskusnim i dobro obučenim protivnicima, što se može smatrati pripremom za treći svetski rat, objavio je renomirani američki magazin The National Interest specijalizovan za geopolitiku, vojna i bezbednosna pitanja.Njegov kolumnista Kris Osborn naveo je da ta vežba nosi simboličko ime „Red Flag“. Dakle: Crvena zastava.

Američko ratno vazduhoplovstvo „crvenim timom“ naziva dobro naoružanog neprijatelja sa naprednim sistemima PVO i visokotehnološkim avionima pete generacije.

Prema procenama stručnjaka, Sjedinjene Države se time pripremaju za treći svetski rat.

U prilog ovome govori i izveštaj ratne avijacije SAD u kojem se priznaje da je svrha vežbi tipa Red Flag „pripremi Oružanih snaga SAD za rat u više domena“.

U tom izveštaju se još navodi:

„Taktika borbe iz vazduha ostaje glavni fokus scenarija vežbi Crvene zastave, ali takođe uzima u obzir pretnje koje se mogu pojaviti u svemiru i sajber prostoru. Naše oružane snage moraju biti spremne da reaguju i savladaju sve neprijateljske prepreke kako bi uspešno izvršile misiju“.

KOMENTARI3 komentara

  1. padre says:

    I to u više faza; uzleti, sleti, uzleti, sleti,uzleti..ups, pade!

  2. persida says:

    Jedva cekam da pocne rat, ali se bojim da ce se Rusi predati svojim "partnerima" bez borbe.

  3. filip says:

    Ameri previše zveckaju oružjem. Samo njihovi bogataši treba da znaju da će njima najviše da zveči. Nije meta Američki narod već umišljeni bogatuni koji misle da novcem mogu da dobiju rat. U tom pogledu su živa karikatura i prvi su na udaru. To im je vrć rečeno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *