АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ: Америка се у погрешном тренутку сукобила са Русијом

AMERIČKI MEDIJI: Amerika se u pogrešnom trenutku sukobila sa Rusijom

17 maja 2023

ZAPAD se nada ukrajinskoj kontraofanzivi, ali je malo verovatno da će njen ishod opravdati očekivanja, a Rusiji će doneti prednost, pišu Majkl Kofman i Rob Li u članku za Foreign Affairs.

I navode: „Putin može pretpostaviti da ova ofanziva predstavlja vrhunac zapadne pomoći Ukrajini i da će vremenom Rusija moći da iscrpi Oružane snage Ukrajine. Moskva je uverena da će predstojeći napad na Kijev biti jednokratna akcija“.Autori članka upozoravaju da se zvaničnici različitih zemalja, koji veruju da će sledeći paket vojne pomoći kijevskim vlastima promeniti tok rata, stalno razočaravaju.

„Vreme je da Zapad počne aktivnije da planira budućnost Ukrajine, ne fokusirajući se samo na najavljenu kontraofanzivu. Istorija pokazuje da neki sukobi mogu biti veoma teško okončani“, zaključuje se u članku.

Zapadni političari stalno govore da Ukrajina mora pobediti Rusiju na bojnom polju i sve više upumpavaju oružje u kijevski režim.

Kremlj konstantno naglašava da vojna pomoć Kijevu ništa suštinski neće rešiti, već će samo produžiti patnje ukrajinskog naroda.

Pisanje Foreign Affairs potvrđuje da su u Sjedinjenim Državama počeli da se `osvrću` povodom Ukrajine.

Isto se može reći i za ocenu lista The National Interest da su Sjedinjene Države napravile grešku što su se ušle u sukob sa Rusijom u Ukrajini.

Njegovi komentatori Nilaj Saja i Rahmat Vadidi ocenili su:

„Ironija situacije je da je Zapad uvučen u rat protiv Rusije baš u trenutku kada je trebalo da razvija dijalog sa njom kako bi se suprotstavio Kini“.

Saja i Vadidi navode da je umesto toga Zapad gurnuo Moskvu u naručje Pekinga, koji željno traži prijateljstvo bez granica sa Moskvom.

Autori dolaze do zaključka da su SAD raspoložene za konfrontaciju sa dve velike sile, a samo naivni optimisti veruju da Vašington može da pobedi.

(Fakti)

KOMENTARI4 komentara

 1. Miroslav says:

  Amerika ratuje protiv Rusije na Ruskom pragu što je najveći uspeh za Amerikance. Kad Rusi budu bombardovali Američke gradove sa granica Amerike onda se može reći da su Rusi uspeli.

  • 1389 says:

   E moj Miroslave, Američki uspeh u dedolarizaciji sveta je neviđen. Ko još veruje u $$$ valutu? Šta je to što stoji iza dolara? Zlato, Bog, Dijamanti? Ajmo realno, onih 27 Evropskih država koje su porobljene zbog pretnje od uništavanja od strane Amerike. Kad budu Amerikanci bežali iz USA od sopstvenih političara i tada će biti uspeh amerike? Zar da razpravljamo kolika je Meksička i JužnoAmerička droga uništila amerikance u USA? Koji veći gradovi u kao zombi apokalipstični u realnom američkom dvorištu? Zašto se pomaže Ukrajini a sirotinja nema ni za benzin? Kakav je to uspeh kada se cela Amerika svodi na 5 vojnih kooperacija koje drže najbogatije familije u Americi? Rusi su jedino pogrešili kad su Gorbačova stavili na čelo SSSR ostalo je priča za malu decu. Rusija još nije počela da koristi težka i novija naoružanja ali i Evropi ističe vreme. Doći će do kataklizme EU jer je EU jedini gubitnik i Ukrajina postaje nočna mora za EU. Razoružana EU neće moći ni sebi da ponogne a da pomaže koruptivnoj Ukrajini? Pare koje su USA poslale Ukrajini su na Hazarskim tekućim računima. Novi rat na tlu EU može počet kad god Hazari požele. Zato je Evropa gubitnik 21. Veka... I još nešto: Rusi su gubili tehniku, gubili vojnike, gubili živote, ali ratove nikada nisu izgubili, čak ni u Afganistanu nisu izgubili, jer je Afganistan kao i sada Ukrajina bez USA porazna priča. Amere za 2 meseca čeka novi Vietnam u Ukrajini, neka šalju svu tehniku i tehnologiju, neka šalju vojnike, tankove, municiju, Rusi su u Ukrajini svoj na svome, još kad jim se Kina, Iran i Severna Koreja priključe sa Čečenijom na čelu, nema tog neprijatelja koji će moći da jim u Ukrajini pametuje na terenu. Putin je jedini svetski lider, koji se suprostavio satanizmu, pedofiliji i transrodnosti, zato je sataniziran sa Ruskim narodom kao Milošević sa Srbijom 1999 godine. Zapad neće uspeti, jer će ga finacijska kriza 2024 godine i migranti pojesti do 2025 godine.

 2. milorad5 says:

  "Ironija situacije je da je Zapad uvučen u rat"....ko je ovde lud jbte više...ovaj nivo laži prevazilazi i najcrnje distopije..veliki brat je smešna mala maca u odnosu na ove...ako obratimo pažnju na zapadnu propagandu možemo sa sigurnošću da odredimo njihove namere a one su mračne da mračnije biti ne može..propaganda im je poziv na linč i genocid uz sulude konstrukcije opravdavanja očiglednog napada na nuk.supersilu..Mislite vi šta hoćete o rusima ali oni jesu NUKLEARNA SUPERSILA,I DALJE JEDINA NA SVETU UZ USA I IMAJU NEVIDJENU STRATEŠKU NUKLEARNU PREDNOST U OVOM MOMENTU,KAKVA NIKADA NIJE POSTOJALA..I NATO I DALJE JURIŠA KAO OVAN NA BRVNU NA KOME STOJI TENK JBTE...TO JE SMEŠNO KOLIKO JE OČIGLEDNO I SMEŠNO JE KOLIKO JE RUSKA STRATEGIJA OČIGLEDNA SVIMA SEM POBESNELOM ZAPADNOM KARTELU...TOTALNO SU ZASLEPLJENI BESOM OD NEMOĆI DA IŠTA URADE PRE NEGO ŠTO IH RUSKI PROJEKTILI POŠALJU POD ZEMLJU A TO ĆE SE SIGURNO DESITI POSLE OVOGA ŠTO SU URADILI...KAŽEM VAM RUSI ČEKAJU POVOLJAN MOMENAT I POTPUNU BOJEVU GOTOVOST NUKLEARNOG ARSENALA...NAJVIŠE 1-1,5 GOD.OD SADA A MOŽDA I PRE LETEĆE NUKLEARNE HIPERSONIČNE RAKETE U SVAKU NATO KUĆICU..IMA DA IH NEMA.Samo da pomenem NAUČNU ČINJENICU O CENTRALNO AZIJSKOM BASENU KOJI ĆE SIGURNO BITI IZOLOVAN OD BILO KAKVE VRSTE NUK.PADAVINA U BILO KOM SCENARIJU NUKELARNOG RATA A TAJ BASEN AMERIKANCI VIŠE NE MOGU NI DFA GADJAJU NUK.ORUŽJEM.ZNAČI DA JE POLA RUSIJE VAN BILO KAKVOG DOMETA NATO PAKTA I NEĆE PRETRPETI NIKAVO ZAGADJENJE ILI ŠTETU OD NUKLEARNOG SUKOBA NITI NATO MOŽE VIŠE DA GADJA TO..ALOOO JER VAM TREBA JOŠ NEŠTO..O.K...NAJVEĆI DEO RUSKE ENERGETIKE,VOJNE INDUSTIRJE I SIROVINSKE BAZE ZAJEDNO SA TEŠKOM BAZNOM INDUSTRIJIOM SE NALAZI TAMO I U ZADNJE VREME SU MASIVNO PROŠIRENI GRADOVI KAO KRASNOJARSK ILI NOVOSIBIRSK.NEMATE POJMA KAKO SE GRADI TAMO UBRZANO PROSTOR ZA MASIVNO RASELJAVANJE STANOVNIŠTVA IZ VELIKIH CENTARA NA ZAPADU RUSIJE I ULAŽE U POLJOPRIVREDU UPRAVO U TOJ ZONI U ZAADNJIH 20 GOD..RUSI NISU BLESAVI I JBAĆE IM MAMU MAMINU...I BLIZU SU ZAVRŠETKU PRIPREMA..

  • 1389 says:

   Rusi su 1945 godine platili rat 28 milijona vojnika, 2025 godine platiće sa milijon vojnika i 340 nuklearnih bojevih glava. Nema toliko gradova, koliko Rusi mogu da unište. Amerika je supersila ali samo na papiru, zaduženi do miloga Boga, pred pripadom i sirotinjom sopstvenog naroda, uskoro jim sledi indijanska kletva koju su svi zaboravili. Jug amerike naseliće latinosi a sever će jedva da izvuče živu glavu, građanski rat je na pragu USA. Rusi i Kinezi mogu da spreme kokice i da mirno prate novu akciju na američkim ulicama. Rus je lud ali nije budala. Spremio je scenario i za amera, uskoro jim sledi razpad USA. Živi bili oa dočekali....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *