АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ: Американци не треба да гину за независност Украјине

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ: Американци не треба да гину за независност Украјине

13 децембра 2021

Украјина се налази у сфери утицаја Русије и амерички војници не треба да ратују за њену независност, пише „Америкен спектејтор“.

„Украјина се, говорећи речима старих дипломата, налази у руској сфери утицаја. Ми можемо свим срцем да се надамо и да јој желимо независност и слободу, али да будемо поштени, амерички момци не треба да се боре и гину за независност Украјине“, навео је стручњак за геополитику Френсис Семпа у чланку.Према његовим речима, већина Американаца зачудила би се када би сазнала да је Америка, према споразуму, дужна да брани Албанију, Естонију, Летонију, Литванију, Румунију, Бугарску, Словачку и Хрватску.

„Независност Украјине није од животног значаја за Америку у области националне безбедности“, навео је експерт.

Додао је и да је погоршање односа између Русије и Запада проузроковало неосновано ширење НАТО на исток.

Семпа каже да Русија не представља такву претњу за САД и Европу, као што је то био случај са СССР за време Хладног рата. Према његовом мишљењу , главна опасност за Америку данас долази од Кине и погрешна политика Вашингтона само доприноси зближавању Москве и Пекинга.

„Наши државни званичници требало да постигну одређену деескалацију у односима са Русијом да не би водили хладне ратове на два фронта“, закључио је Семпа.

Подсетимо, западне земље и Кијев у последње време оптужују Русију да припрема наводну инвазију на Украјину због чега све чешће говоре о спремности да Москви у том случају уведу до сада невиђене санкције. Русија је у више наврата оповргла да планира тако нешто, истичући да је померање војних снага на њеној територији, које изазива узнемиреност Запада а посебно суседних држава, њено суверено и уставно право.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Dejan says:

    Pa ko je rekao da ce zlotvori da ginu???? Oni teze propagandom koja I'm je u proslosti davala rezultate,da lako Verne evropljane uvuku u rat TJ pi*** engleske pod piruju vatru, a I oni ce da posmatraju dok ostatak EU "ratuje".

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u