АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ БРУЈЕ: Србију наоружава Кина! ТО НИЈЕ ДОБРО!

AMERIČKI MEDIJI BRUJE: Srbiju naoružava Kina! TO NIJE DOBRO!

11 septembra 2019

Beograd se zahvalio Kini zbog toga što će podržati srpsku vojsku isporukom bespilotnih letelica i druge vojne opreme.

Naime, nakon posete visoke kineske vojne delegacije, Ministarstvo odbrane izdalo je zvanično saopštenje u kom hvali Peking za ekonomsku i vojnu podršku, što je objavila njujorška agencija AP.Asošijeted pred, naveo je da Kina „bustuje“ srpsku vojsku naoružanjem.

Podsetimo, ministar odbrane Aleksandar Vulin i potpredsednik Centralne vojne komisije NR Kine general Džang Jousjaoa potpisali su više sporazuma o nastavku saradnje tokom petodnevne posete kineske delegacije Srbiji, koja je završena juče.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, ministar Vulin zahvalio je generalu Džangu na svemu što Kina čini „u potvrdi tradicionalno prijateljskih odnosa dva naroda, značajno unapređenih prijateljstvom predsednika Srbije i Kine Aleksandra Vučića i Si Đinpinga“.

Srpski zvaničnici, navela je agencija AP, kažu da je Kina dogovorila prodaju naoružanih bespilotnih letelica, što će biti prvi izvoz kineskih dronova u jednu evropsku zemlju.

Ministar obrane Aleksandar Vulin kaže da će isporuka, koja se očekuje u narednim mesecima, „znatno ojačati srpsku vojsku koja će steći sposobnosti kakve nije imala u prošlosti“.Uvoz dronova iz Kine najavljen je još pre godinu dana. Od ukupno šest ovih letelica dve bi trebalo da budu s naoružanjem.

Kako je ranije nezvanično najavljeno, Srbija će ovom kupovinom u svom posedu imati najprodavaniju bespilotnu letelicu „jilong 2“, poznatu i pod nazivima „ving lung“ ili „pterodaktil 2“. Ona se pokazala kao veoma efikasna na pojedinim ratnim frontovima, na primer u Libiji, Nigeriji, Iraku…

Bespilotne letelice spadaju u najsavremenije oružje, koje koriste najmoćnije oružane snage širom sveta. Srbija je, podsetimo, dobila oružje i od Rusije.

KOMENTARI8 komentara

 1. persida says:

  U prevodu: to je JEDINO DOBRO i tako trena nastaviti. Zivela Kina.

 2. persida says:

  I ovde se vidi da se kauboji samo plase Kine, Rusi su za njih macji kasalj.

  • Dusan says:

   Pored dronova kupujemo lovce tenkova.FK 3 to je zamena za S 300 kratkog dometa.Dok ne stigne s-400 trijumf. Mozda J-10 ili J - 30 avione

  • Mile says:

   Samo Čanak može ovoliko da mrzi Ruse. Zj. da tobože opravdano prezire Ruse. Je si li i ti debela i podbula kao onaj tovljenik?

   • Mile says:

    Tj. (tojest) umesto Zj.

   • Velika Metla says:

    Dušan,potpuno je svejedno kakva mu je druga polovina,jer se ovome krmku više ne diže. Ovakvo salo uništava testosterone. Naučno dokazano.

 3. Gagi says:

  Voleo bih da se ovi nasi "sete" i nekako naprave dogovor sa kinezima da im prodaju Trepcu i jos poneki rudnik na KiM. Mislim da je po 1244 neosporno cija je to teritorija.

 4. Velika Metla says:

  Sve šta je usmereno protiv naci-amerike je DOBRO. SVE. Kao i protiv svakoga ko bi se ponašao kao naci-amerika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *