АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ИЗАЗВАЛИ ХАОС У СВЕТУ: Открили да је Америка спремна да нападне Иран! ЕВО КАДА ПОЧИЊЕ НАПАД

AMERIČKI MEDIJI IZAZVALI HAOS U SVETU: Otkrili da je Amerika spremna da napadne Iran! EVO KADA POČINJE NAPAD

27 jula 2018

Sjedinjene Američke Države mogle bi da izvrše napad na nuklearne objekte u Iranu već u avgustu, javila je televizija Ej-Bi-Si pozivajući se na izvor u vladi Australije.

Kako su izvori u kabinetu rekli novinarima, australijska i britanska vojska mogle bi da pomognu Amerikancima da odrede tačne ciljeve, ali neće učestvovati u neposrednom napadu.Istovremeno su mediji naveli da je australijski premijer Malkolm Ternbul izjavio da nema razloga da veruje da se SAD pripremaju za vojni sukob sa Iranom. Ternbul je kasnije demantovao izveštaj televizije, nazvavši ga „izmišljotinom“.

Bela kuća nije potvrdila podatke o napadu na Iran.

Portparol Bele kuće, Hogan Gidli, saopštio je novinarima da ne može da potvrdi ovo saopštenje i da se o tom pitanju obrate Ministarstvu odbrane.

„Ali mogu da vam kažem da je predsednik (Donald Tramp) jasno istakao svoj stav o Iranu. Njihovi (iranski) postupci destabilizuju region, a želja i pokušaji dobijanja nuklearnog oružja jedan su od razloga što je (Tramp) nazvao sporazum sa Iranom najgorim koji je ikada video“, dodao je Gidli.

„Mi sarađujemo sa partnerima i saveznicima, pokušavajući da primoramo Iran da promeni svoje ponašanje i prekine svoje akcije u regionu“, zaključio je on.

Odnosi Vašingtona i Teherana ozbiljno su se pogoršali ovog proleća kada su se SAD jednostrano povukle iz sporazuma o nuklearnom programu i ponovo uvele sve sankcije Iranu.

Pre nekoliko dana iranski predsednik Hasan Rohani rekao je Sjedinjenim Američkim Državama da se ne igraju vatrom, upozorivši Vašington da će zbog toga zažaliti. Kao odgovor na to, američki lider Donald Tramp istakao je da će se, bude li nastavio da preti, Teheran suočiti sa „neviđenim posledicama“.

KOMENTARI6 komentara

 1. E.Lirsch says:

  Kad zagomila skocice Cena nafte. Iran ce unistiti americki smrdljivci i Izrael zu svesrdnu pomoc EU macisat. Zanlo se to prosle godine. Priprema je pocela izlaskom amerike iz "nuklearnog ugovoar" s aIranom.

 2. goran says:

  Kokanje pocinje neminovno, naredili rabini.

 3. test01 says:

  E ovo bi moglo da izazove poveci rat !! Iza svega stoje zionisti (zidovska posla)

 4. goran says:

  Veliki prijatelj Irana, Tovaris Putin, cutace kao malo dete, nisam verovao da ce do te mere da se sroza. Ali, ipak je on cionista i nista drugo, ponajmanje je Rus.

 5. dr. Muhamed Tuđman says:

  neće napasti, lažna vest

 6. Miraš says:

  Pretnje ratom Iranu su deo psihološko propagandnog rata u kombinaciji sa ekonomskim pritiscima sa nadom da će Iran sam izvršiti smenu vlasti. Najverovatnije priželjkuju vladu koja bi štitila zapadnjačke interese slično kao za vreme vladavine poslednjeg iranskog šaha Reze Pahlavija, kada je Iran prešao na američku stranu u bivšem Hladnom ratu. Islamska revolucija u Iranu je oterala šaha i mnogo toga je izmenila. Svet je ponovo u novom i hladnom i vrućem ratu, ali sada je na istočnoj strani i Rusija i Kina i ŠOS. Pravi protivkandidat NATO-u je ŠOS u celini. Kad bi ponovo kao nekad postigli da je Iran na njihovoj strani Amerikanci bi napravili šahmat na celom Bliskom Istoku, a takodje ugrozili bi i planove ŠOS-a. Ali ako Iran izdrži ovakve pritiske te ne dodje do smene vlasti obojenom revolucijom, onda će najverovatnije pokušati i ratom protiv Irana. Ranije su koristili Irak i Sadama Huseina za rat protiv Irana, a sada je takvih budala manje. Ne verujem da će uspeti da vojno poraze Iran jer igra oko Irana je baš velika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *