АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ КУКАЈУ: Русија подрива америчку доминацију

AMERIČKI MEDIJI KUKAJU: Rusija podriva američku dominaciju

7 decembra 2018

Uprkos tome što Amerika ima ogromnu ekonomsku, vojnu i tehnološku prednost u odnosu na Rusiju, sve više se stiče utisak da je upravo Moskva ta koja rešava probleme na Bliskom istoku, piše američki list „Vašington post“.

Rusija pod rukovodstvom Vladimira Putina popunjava taj vakuum koji se stvorio zbog nedostatka interesa za Bliski istok administracije prethodnog američkog predsednika Baraka Obame i nepredvidljivosti Donalda Trampa.List ističe da ruski naftaši i trgovci oružjem, ali i finansijski stručnjaci u svojim rukama drže ceo region, od Libije do Persijskog zaliva, praveći poslove vredne milijarde dolara, dok u centru svega toga stoji Putin.

Pored toga, vojna intervencija Rusije u Siriji je Putinu donela najveću podršku, učvrstivši ga na medijskoj sceni kao odlučnog i uspešnog lidera, koji ispunjava ono što kaže.

„Rusija je na Bliskom istoku uspela da stvori sliku da je moćnija, sposobnija i značajnija od Amerike. Nije reč samo o tome kakvu moć jedna zemlja ima, već o tome kako je ona koristi. SAD imaju sve što im je potrebno, i vojsku, i baze, dok Rusija ima samo deo toga, ali ona koristi to daleko efikasnije“, zaključuje list.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. Deda Micko says:

    Kuku i lele, a sta biste hteli, da drmate kosmosom narednih bilion godina. Nece moci, vratite se uzgoju krava i postanite gospoda, umesto sto sejete smrt i zagadjujete planetu.

  2. Velika Metla says:

    Razlika je u tome što Rusija i Kina nisu bombardovale nijednu jedinu zemlju na bliskom,ili dalekom,istoku! Za razliku od vas uubica nacista američkih! Uskoro nastaje za vas,i vaše podguzne mušice,SAMO TAKVA PUŠIONA! Bili ste opomenuti!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *