АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ОБЈАВИО ШОКАНТНЕ ПОДАТКЕ: Украјинска ПВО обара само једну од три ракете које лансира руска војска (ВИДЕО)

AMERIČKI MEDIJI OBJAVIO ŠOKANTNE PODATKE: Ukrajinska PVO obara samo jednu od tri rakete koje lansira ruska vojska (VIDEO)

14 maja 2024

POSLEDNJIH meseci, usred pojačanih vazdušnih i raketnih napada na ciljeve u Ukrajini, primetno je smanjena efikasnost sistema PVO Ukrajine, što se prikazuje i kroz rastuću superiornost Oružanih snaga Ruske Federacije u vazdušnom prostoru.

Američki dnevnik Volstrit Džornal objavio je, u izdanju od 13.05.2024, da je stopa uspešnosti PVO Ukrajine značajno smanjena.Prema podacima koje je objavio Volstrit Džornal, ukrajinske snage su uspele da pogode samo jednu od tri ruske rakete tokom prošlog meseca, dok je ukupna stopa uspešnosti protivvazdušne odbrane Kijeva značajno opala.

Tako su u poslednjih mesec dana protivvazdušni odbrambeni sistemi na teritoriji Ukrajine uspeli da pogode samo jednu od tri rakete koje su lansirali Rusi.

Prema američkim novinarima, u poslednjih šest meseci ukrajinska vojska je navodno oborila oko 46 odsto ruskih projektila, dok je u prethodnih šest meseci ovaj pokazatelj bio čak 73 odsto. Istovremeno, procenat presretanja ruskih dronova smanjen je za samo 1% u poslednjih šest meseci, dostigavši 82%.

Američka štampa je takođe objavila da su u međuvremenu Oružane snage Rusije pojačale raketne i bespilotne napade u zoni „specijalne vojne operacije”.

Kao rezultat toga, u proteklih šest meseci ruske jedinice su lansirale 45% više raketa i dronova nego u prethodnom sličnom period, prema američkom časopisu.

S tim u vezi, Volstrit Džornal je podsetio da se Oružane snage Ukrajine suočavaju sa sve većim nedostatkom raketa za PVO sistem američke proizvodnje Patriot, koji ukrajinska vojska smatra najefikasnijim na svetu.

Situaciju u Ukrajini otežava i proširenje oblasti „specijalne vojne operacije“, nakon što su, poslednjih dana, Oružane snage Ruske Federacije značajno napredovale u pravcu Harkova.

Tako su, kako tvrde ruski predstavnici, u poslednja 24 sata ruske snage uništile četiri sistema protivvazdušne odbrane i oko 250 ukrajinskih vojnika na ovom području.

Prema rečima načelnika regionalne vojne administracije Olega Sinegubova, uspeh Oružanih snaga Rusije u Harkovskoj oblasti povezan je sa kašnjenjem vojne pomoći Zapada ukrajinskoj vojsci.

(oruzjeonline.com)

KOMENTARIJedan komentar

  1. mamlaz says:

    novinaru , sve si izmislio. ti nisi svjestan da oboriti svaku trecu je FANTAZIJA od uspijeha. Mi ispucasmo hiljade i oborismo dva aviona i NULA krstarecih raketa. ponavljam NULA.Irak nula. i nece to objaviti americka stamp jer samo njihova pobjeda se objavljuje. ne vrijedjaj novinaru svijest i logiku citaoca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *