АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ОТКРИВАЈУ: Америка озбиљно мења стратегију у УКРАЈИНИ! КРВ ЋЕ ТЕК ТЕЋИ

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ОТКРИВАЈУ: Америка озбиљно мења стратегију у УКРАЈИНИ! КРВ ЋЕ ТЕК ТЕЋИ

27 марта 2023

САД разматрају спремају строжију стратегију за сукоб у Украјини и желе да она победи и поврати све своје територије, пише Тајмс, позивајући се на високог званичника америчке администрације.

„Циљ је да се осигура суверенитет и независност Украјине, а то ће значити повратак територије“, рекао је извор.То значи пооштравање америчке стратегије према Украјини, пише Тајмс. Како се наводи, раније јавно изречени циљ није био „пораз Русије као такве“, већ одбрана Украјине од Русије. Вашингтон жели да обезбеди Кијеву јаку војну позицију у тренутку почетка дипломатских преговора.

Међутим, према речима саговорника листа, такав развој догађаја не треба очекивати у блиској будућности, осим тога „Русија не показује интересовање за преговоре“. С тим у вези, Вашингтон ће наставити да подржава Кијев „како би помогао Украјини да опстане као независна демократска земља“.

Украјинска страна је више пута изјављивала да је завршетак непријатељстава и прелазак на дипломатско решење сукоба могућ само повлачењем руских трупа на границе из 1991. године. Председник земље Владимир Зеленски нагласио је да би повратак на границе које су биле на почетку специјалне операције значило замрзавање сукоба.

Амерички државни секретар Ентони Блинкен је такође напоменуо да су покушаји замрзавања сукоба неприхватљиви, а главни елемент мирног решења треба да буде потврда суверенитета Украјине и повлачење руских трупа.

(Спутњик)

KOMENTARI4 коментара

  1. Filip says:

    Ceo tekst citira gomilu ordinarnih američkih laži. Zato će izgubiti ovaj rat, jer oni neće da shvate da guraju negativnu energiju koja će ih progutati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u