АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ОТКРИВАЈУ: Америка озбиљно мења стратегију у УКРАЈИНИ! КРВ ЋЕ ТЕК ТЕЋИ

AMERIČKI MEDIJI OTKRIVAJU: Amerika ozbiljno menja strategiju u UKRAJINI! KRV ĆE TEK TEĆI

27 marta 2023

SAD razmatraju spremaju strožiju strategiju za sukob u Ukrajini i žele da ona pobedi i povrati sve svoje teritorije, piše Tajms, pozivajući se na visokog zvaničnika američke administracije.

„Cilj je da se osigura suverenitet i nezavisnost Ukrajine, a to će značiti povratak teritorije“, rekao je izvor.To znači pooštravanje američke strategije prema Ukrajini, piše Tajms. Kako se navodi, ranije javno izrečeni cilj nije bio „poraz Rusije kao takve“, već odbrana Ukrajine od Rusije. Vašington želi da obezbedi Kijevu jaku vojnu poziciju u trenutku početka diplomatskih pregovora.

Međutim, prema rečima sagovornika lista, takav razvoj događaja ne treba očekivati u bliskoj budućnosti, osim toga „Rusija ne pokazuje interesovanje za pregovore“. S tim u vezi, Vašington će nastaviti da podržava Kijev „kako bi pomogao Ukrajini da opstane kao nezavisna demokratska zemlja“.

Ukrajinska strana je više puta izjavljivala da je završetak neprijateljstava i prelazak na diplomatsko rešenje sukoba moguć samo povlačenjem ruskih trupa na granice iz 1991. godine. Predsednik zemlje Vladimir Zelenski naglasio je da bi povratak na granice koje su bile na početku specijalne operacije značilo zamrzavanje sukoba.

Američki državni sekretar Entoni Blinken je takođe napomenuo da su pokušaji zamrzavanja sukoba neprihvatljivi, a glavni element mirnog rešenja treba da bude potvrda suvereniteta Ukrajine i povlačenje ruskih trupa.

(Sputnjik)

KOMENTARI4 komentara

  1. Žarko says:

    HAHAHA!

  2. Filip says:

    Ceo tekst citira gomilu ordinarnih američkih laži. Zato će izgubiti ovaj rat, jer oni neće da shvate da guraju negativnu energiju koja će ih progutati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *