АМЕРИЧKИ МЕДИЈИ ОТKРИВАЈУ: Ово је план Вашингтона за ПОБЕДУ у случају рата са Русијом!

AMERIČKI MEDIJI OTKRIVAJU: Ovo je plan Vašingtona za POBEDU u slučaju rata sa Rusijom!

19 decembra 2020

Nadmoć u vazduhu biće odlučujući faktor u eventualnom ratu velikih razmera protiv sila poput Rusije ili Kine, piše američki časopis „Nešenel interest“.

Neophodnost uništavanja naprednih sistema protivvazdušne odbrane i borbe u vazduhu biće presudni u sukobu protiv zemlje koja je sposobna da sa neba projektuje veliku razornu moć, navodi se u članku.Kako se dodaje, sposobnost uspešne dopune goriva u avionima u vazduhu, napadi lovaca i podaci iz svemira biće deo „dominacije na nebu“.

U članku se napominje da će savremeni rat u vazduhu imati sasvim drugačiji karakter, različit od sukoba u Iraku ili Avganistanu. U takvom ratu će se Sjedinjene Američke Države suočiti sa visokotehnološkim protivnikom.

– Mi smo se usmerili na iskustva u tehnološki zaostalom okruženju. Nedavno smo tek počeli da se fokusiramo na to kako obuzdati visokotehnološkog protivnika i kako promeniti način na koji koristimo vazdušne snage – izjavio je general-potpukovnik Džozef Gastela, zamenik načelnika štaba američkog vazduhoplovstva. On smatra, da uprkos važnosti kopnenih sistema velikog dometa, vazdušni napadi će biti presudni za svaki uspeh.

– Ne možete voditi regionalnu operaciju koristeći samo rakete. Tokom operacije „Pustinjska oluja“ identifikovano je 60 ciljeva, ali lako možemo identifikovati sto ciljeva u slučaju operacije u Evropi ili u Južnokineskom moru – rekao je Gastela.

Naglasio je i da postoji potreba za zaštitu aerodroma od neprijateljskih napada.

On je pojasnio da će pobeda u bilo kom velikom sukobu zavisiti od sposobnosti dominacije i pobede i na kopnu i u vazduhu zahvaljujući koordiniranim zajedničkim akcijama svih rodova vojske.Intenzitet agresivnih akcija SAD i drugih zemalja NATO-a prema Rusiji, posebno na njenim zapadnim granicama, znatno je porastao u poslednjih nekoliko godina. Krajem ovog leta povećao se broj presretanja vojnih aviona Alijanse u blizini granica Rusije.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu primetio je da akcije NATO-a često imaju „otvoreno antiruski karakter“. Naglasio je da ministarstvo preduzima mere za neutralisanje pretnji, a takođe povećava borbeni potencijal ruske vojske.

KOMENTARI7 komentara

 1. persida says:

  "Nadmoc u vazduhu." Joj, upiskicu se.

 2. M says:

  Istina,USA-Zapad ima i u zraku znatnu nadmoć nad Rusijom,čak i nad Rusijom i Kinom zajedno!Što će moći kapitalizirati ako se približi njihovim granicama,inače je daleko!Osim ako ne ispali 5000 ili više Tomahawka itd.,kako planira,jer to može kvantitetom probiti svaku odbranu!Osim ako Rusi prije toga ispale svoje projektile!Tu mogućnost USA-Zapad ne shvaća ozbiljno,uzda se da je USA šampion u revolveraškom dvoboju,da uvijek poteže brže,prvi!?!

 3. Rista says:

  Naše devojčice se upiškile sa podsmehom i u pravu su. Ne to što su se upiškile. Za utehu, Rusija uopšte ne mora prva da potegne obarač. Ameri znaju da nije moguće uništiti ruski kontra udar u potpunosti i zato i ne napadaju. Iskustvo ih uči da čak i kada je moguće da unište ruske sisteme odbrane, nekom čarolijom Rusi preko noći stvore druge sisteme. Takva im teritorija, bogatstva, znanje i umeće. Ameri su čekali da nagomilaju nadmoć i da budu sigurni kada udare da neće biti protivudara. Ali prošlo mlogo vremena a Rusi nisu sedeli skrštenih ruku. Zato CIJA računa da će malo potegnuti unutrašnje nemire i napravila test u Belorusiji, ali bezuspešno. Rusija nije čak ni reagovala previše. Daklem, ni ta vrsta uznemiravanja protivnika nije prošla. Da su avioni prednost, jesu ali samo ako imaš svoje aerodrome naokolo i ako nema Suhoja, savremenih Migova, S500, tajanstvenih kalibara i ostalih drangulija, koje Rusi stvaraju svakodnevno. Rat se vodi danas samo u oblasti trke u naoružanju i za sada Amerika nikako ne uspeva da prevlada. Zato i prepravlja EU teritorije jer u stanju u kojem su danas te teritorije, Amerika ne može da računa sa njima. Nema mostova, nema drumova i nema aerodroma koji mogu prihvatiti i opremati savremene, teške, nežne i zahtevne letilice i kopneno naoružanje. Naravno da jednoj državi koju opkoljavaju nije lako, ali ako je ta jedna država Rusija onda to sve menja. Eventualni sukob Amerike i Rusije niko neće shvatiti sve dok se ne dogodi. I jedni i drugi imaju ponešto što je tajna za drugu stranu. I Amerika i Rusija znaju da te tajne postoje, samo ne znaju šta su. I to je jedan od problema koje Zapad nije u stanju da reši a Rusi ne moraju da ga rešavaju. Oni i nemaju nameru da napadnu. U suštini, još uvek su svesni da bi trenutni sukob bio armagedon za obe države i ne pada im napamet da pritisnu obarače.

 4. Rista says:

  Za sada, Amerika igra staru igru koja je rasturila SSSR. Verovatno će Rusija morati da dokaže da je jedina samodovoljna država na ovoj našoj planeti, što glomazni SSSR u čijem sastavu su bili mnogi narodi koji su životarili na bogatstvima sa ruskih teritorija ali bez neke ljubavi i prevelike saradnje, nije uspeo. Kada Rusija to dokaže i ako dokaže, svet će se promeniti. Mislim da Rusija sve više shvata, ako već nije shvatila, da ne može gotovo nisakim računati u svojoj odbrani. S druge strane, Rusija poseduje toliko bogatstava ove planete koja su potrebna većini država već danas, da ni druge države i narodi neće biti u stanju dugo da drže Rusiju u potpunoj izolaciji, bez obzira na pritiske Amerike. A svaka malo stabilnija država već zna da Amerika nije prekinula saradnju sa Rusijom. Ta saradnja se odvija na dve strane. Jedan deo je preko Kine, a ono što su kao sankcionisali Rusiju, nisu Kinu i Kina izvozi debelo u Ameriku sve što uvozi iz Rusije, a sdruge strane i Amerika uvozi neke sirovine i proizvode iz Rusije koje nema a trebaju joj. To znači da već danas Rusiju nije moguće izolovati i odreći se njenih bogatstava čak ni za jedan jedini dan. Moje mišljenje je da Rusija ne može biti vojno savladana a da su američke vojne pretnje Rusiji ipak usmerene više na podrivanje unutrašnjeg sistema Rusije nego što se spremaju za neki vojni sukob sa Rusijom. Šanse Amerike da vojnim udarom savladaju Rusiju su iste kao i šanse Rusije da se odbrane. A to u vojnim naukama ostaje samo teorija i ne sprovodi se u delo sa takvom verovatnoćom.

 5. petrovgrad says:

  Ameri nesmeju da se približe Sevarnoj Koreji, a hoća Rusiji i Kini. Mogu takav rat da izedu u nekom studiju u Holivudu, ali u stvarnosti nikada.

 6. Otpor idijotizmu says:

  Tokom ww2, dok je trajala opsada Staljingrada, Hitler je uveravan od svojih generala da je Crvena armija pred slomom, da je samo pitanje dana kada ce se otvoritui put nemcima prema Kavkazu i naftnim poljima u danasnjem Azerbejdzanu. A onda je usledila cuvena kontraofanziva generala Zukova po dubini Nemacke pozadine i nacisticka 6. Armija bila je opkoljena i odsecena od ostatka Nemackih snaga. To je dovelo do njenog unistenja. Tada se ispostavilo da Sovjeti imaju vise aviona Jak, i vise tenkova od Nemaca, a da to niko nije znao. Obavestajni podaci bili su losi. Verujem da je tako i dasnas. Nijedna ozbiljna drzava nece staviti kompletan svoj arsenal na uvid ostalim silama. Rusi godinama stancaju sve i svasta. Ne bih se opkladio da drugi imaju prednost u vazduhu u odnosu na njih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *