АМЕРИЧKИ МЕДИЈИ ОТKРИВАЈУ: Ово је план Вашингтона за ПОБЕДУ у случају рата са Русијом!

АМЕРИЧKИ МЕДИЈИ ОТKРИВАЈУ: Ово је план Вашингтона за ПОБЕДУ у случају рата са Русијом!

19 децембра 2020

Надмоћ у ваздуху биће одлучујући фактор у евентуалном рату великих размера против сила попут Русије или Kине, пише амерички часопис „Нешенел интерест“.

Неопходност уништавања напредних система противваздушне одбране и борбе у ваздуху биће пресудни у сукобу против земље која је способна да са неба пројектује велику разорну моћ, наводи се у чланку.Kако се додаје, способност успешне допуне горива у авионима у ваздуху, напади ловаца и подаци из свемира биће део „доминације на небу“.

У чланку се напомиње да ће савремени рат у ваздуху имати сасвим другачији карактер, различит од сукоба у Ираку или Авганистану. У таквом рату ће се Сједињене Америчке Државе суочити са високотехнолошким противником.

– Ми смо се усмерили на искуства у технолошки заосталом окружењу. Недавно смо тек почели да се фокусирамо на то како обуздати високотехнолошког противника и како променити начин на који користимо ваздушне снаге – изјавио је генерал-потпуковник Џозеф Гастела, заменик начелника штаба америчког ваздухопловства. Он сматра, да упркос важности копнених система великог домета, ваздушни напади ће бити пресудни за сваки успех.

– Не можете водити регионалну операцију користећи само ракете. Током операције „Пустињска олуја“ идентификовано је 60 циљева, али лако можемо идентификовати сто циљева у случају операције у Европи или у Јужнокинеском мору – рекао је Гастела.

Нагласио је и да постоји потреба за заштиту аеродрома од непријатељских напада.

Он је појаснио да ће победа у било ком великом сукобу зависити од способности доминације и победе и на копну и у ваздуху захваљујући координираним заједничким акцијама свих родова војске.Интензитет агресивних акција САД и других земаља НАТО-а према Русији, посебно на њеним западним границама, знатно је порастао у последњих неколико година. Kрајем овог лета повећао се број пресретања војних авиона Алијансе у близини граница Русије.

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу приметио је да акције НАТО-а често имају „отворено антируски карактер“. Нагласио је да министарство предузима мере за неутралисање претњи, а такође повећава борбени потенцијал руске војске.

KOMENTARI7 коментара

 1. persida says:

  "Nadmoc u vazduhu." Joj, upiskicu se.

 2. M says:

  Istina,USA-Zapad ima i u zraku znatnu nadmoć nad Rusijom,čak i nad Rusijom i Kinom zajedno!Što će moći kapitalizirati ako se približi njihovim granicama,inače je daleko!Osim ako ne ispali 5000 ili više Tomahawka itd.,kako planira,jer to može kvantitetom probiti svaku odbranu!Osim ako Rusi prije toga ispale svoje projektile!Tu mogućnost USA-Zapad ne shvaća ozbiljno,uzda se da je USA šampion u revolveraškom dvoboju,da uvijek poteže brže,prvi!?!

 3. Риста says:

  Наше девојчице се упишкиле са подсмехом и у праву су. Не то што су се упишкиле. За утеху, Русија уопште не мора прва да потегне обарач. Амери знају да није могуће уништити руски контра удар у потпуности и зато и не нападају. Искуство их учи да чак и када је могуће да униште руске системе одбране, неком чаролијом Руси преко ноћи створе друге системе. Таква им територија, богатства, знање и умеће. Амери су чекали да нагомилају надмоћ и да буду сигурни када ударе да неће бити противудара. Али прошло млого времена а Руси нису седели скрштених руку. Зато ЦИЈА рачуна да ће мало потегнути унутрашње немире и направила тест у Белорусији, али безуспешно. Русија није чак ни реаговала превише. Даклем, ни та врста узнемиравања противника није прошла. Да су авиони предност, јесу али само ако имаш своје аеродроме наоколо и ако нема Сухоја, савремених Мигова, С500, тајанствених калибара и осталих дрангулија, које Руси стварају свакодневно. Рат се води данас само у области трке у наоружању и за сада Америка никако не успева да превлада. Зато и преправља ЕУ територије јер у стању у којем су данас те територије, Америка не може да рачуна са њима. Нема мостова, нема друмова и нема аеродрома који могу прихватити и опремати савремене, тешке, нежне и захтевне летилице и копнено наоружање. Наравно да једној држави коју опкољавају није лако, али ако је та једна држава Русија онда то све мења. Евентуални сукоб Америке и Русије нико неће схватити све док се не догоди. И једни и други имају понешто што је тајна за другу страну. И Америка и Русија знају да те тајне постоје, само не знају шта су. И то је један од проблема које Запад није у стању да реши а Руси не морају да га решавају. Они и немају намеру да нападну. У суштини, још увек су свесни да би тренутни сукоб био армагедон за обе државе и не пада им напамет да притисну обараче.

 4. Риста says:

  За сада, Америка игра стару игру која је растурила СССР. Вероватно ће Русија морати да докаже да је једина самодовољна држава на овој нашој планети, што гломазни СССР у чијем саставу су били многи народи који су животарили на богатствима са руских територија али без неке љубави и превелике сарадње, није успео. Када Русија то докаже и ако докаже, свет ће се променити. Мислим да Русија све више схвата, ако већ није схватила, да не може готово нисаким рачунати у својој одбрани. С друге стране, Русија поседује толико богатстава ове планете која су потребна већини држава већ данас, да ни друге државе и народи неће бити у стању дуго да држе Русију у потпуној изолацији, без обзира на притиске Америке. А свака мало стабилнија држава већ зна да Америка није прекинула сарадњу са Русијом. Та сарадња се одвија на две стране. Један део је преко Кине, а оно што су као санкционисали Русију, нису Кину и Кина извози дебело у Америку све што увози из Русије, а сдруге стране и Америка увози неке сировине и производе из Русије које нема а требају јој. То значи да већ данас Русију није могуће изоловати и одрећи се њених богатстава чак ни за један једини дан. Моје мишљење је да Русија не може бити војно савладана а да су америчке војне претње Русији ипак усмерене више на подривање унутрашњег система Русије него што се спремају за неки војни сукоб са Русијом. Шансе Америке да војним ударом савладају Русију су исте као и шансе Русије да се одбране. А то у војним наукама остаје само теорија и не спроводи се у дело са таквом вероватноћом.

 5. petrovgrad says:

  Ameri nesmeju da se približe Sevarnoj Koreji, a hoća Rusiji i Kini. Mogu takav rat da izedu u nekom studiju u Holivudu, ali u stvarnosti nikada.

 6. Otpor idijotizmu says:

  Tokom ww2, dok je trajala opsada Staljingrada, Hitler je uveravan od svojih generala da je Crvena armija pred slomom, da je samo pitanje dana kada ce se otvoritui put nemcima prema Kavkazu i naftnim poljima u danasnjem Azerbejdzanu. A onda je usledila cuvena kontraofanziva generala Zukova po dubini Nemacke pozadine i nacisticka 6. Armija bila je opkoljena i odsecena od ostatka Nemackih snaga. To je dovelo do njenog unistenja. Tada se ispostavilo da Sovjeti imaju vise aviona Jak, i vise tenkova od Nemaca, a da to niko nije znao. Obavestajni podaci bili su losi. Verujem da je tako i dasnas. Nijedna ozbiljna drzava nece staviti kompletan svoj arsenal na uvid ostalim silama. Rusi godinama stancaju sve i svasta. Ne bih se opkladio da drugi imaju prednost u vazduhu u odnosu na njih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u