АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ОТКРИВАЈУ ВЕЛИКИ СКАНДАЛ: САД знале много више о терористичком нападу, АЛИ СУ СВЕ КРИЛИ ОД РУСИЈЕ

AMERIČKI MEDIJI OTKRIVAJU VELIKI SKANDAL: SAD znale mnogo više o terorističkom napadu, ALI SU SVE KRILI OD RUSIJE

28 marta 2024

Obaveštajna služba SAD nije dala Rusiji sve informacije koje je imala u vezi sa terorističkim napadom u „Krokus sitiju“ kod Moskve, bojeći se da bi na taj način razotkrila svoje „obaveštajne izvore i metode“, piše „Njujork tajms“.

„Dan pre nego što je američka ambasada u Moskvi objavila upozorenje za javnost o mogućem napadu ekstremista na rusku koncertnu dvoranu, lokalna CIA stanica je ruskim zvaničnicima dostavila privatno upozorenje, koje je uključivalo najmanje još jedan dodatni detalj – da je u zaveri umešan ogranak Islamske države poznat kao ISIS-K“, navodi list.U tekstu se dalje navodi i da je „neprijateljski odnos Vašingtona i Moskve sprečio američke zvaničnike da podele bilo kakve informacije o zaveri osim onih koje su bile neophodne“.

„Sjedinjene Države poslednjih meseci pomno prate aktivnosti ISIS-K. Tokom monitoringa, koji je uključivao elektronsko presretanje, doušnike i druga sredstva, američki operativci su prikupili poprilično konkretne informacije o zaverama u Moskvi“, objasnili su neimenovani zvaničnici za list.

Podsetimo, ubrzo nakon napada, i ne dočekavši rezultate istrage, Amerikanci su saopštili da su napad izveli pripadnici Islamske države. Poslednjih dana, direktor FSB-a je rekao da je informacija koju je Moskva dobila od Vašingtona o terorističkom napadu bila opšteg karaktera, odnosno, da nije bilo preciznijih podataka.

Ruska strana je potom saopštila da iza napada, koji su sproveli radikalni islamisti, stoje Kijev, Vašington i London.

Javnost je upozorena da i dalje postoji pretnja od novih terorističkih napada.

KOMENTARI10 komentara

 1. ANDREA says:

  Ooooo 🥹.... Mice male!

 2. Dejan says:

  Zlotvori belosvetske,zapadne ubice. Zlo raditi a nadati se dobrom.

 3. Kulak says:

  Nuland? Budanov? Erdogan? Teroristi su došli iz Turske. Obučeni su u Turskoj, u Istanbulu. Zna se i u kojem hotelu. Erdogan je čitavo vreme o svemu bio obavešten. Nema potrebe da bilo ko, a ponajmanje Ameri, prodaje maglu.

  • persida says:

   Mazohista Putin je tom istom Erdoganu svojevremeno spasao zivot, kad mu je opozicija u Turskoj spremala omcu oko vrata. Putin je nesposoban da vodi Rusiju. Na zalost.

   • Zeka says:

    Direktor FSB-a je rekao "da je informacija koju je Moskva dobila od Vašingtona o terorističkom napadu bila opšteg karaktera, odnosno, da nije bilo preciznijih podataka". E, sad se i ja pitam - a šta rade ruske obaveštajne službe?! Gde su? Na odmoru...?

    • Zeka says:

     Ili čekaju da Amerikanci za njih pribave "preciznije podatke"?! Neverovatna nesposobnost. Pri tome je još i obelodanjuju.

 4. milorad5 says:

  oni su znali šta se sprema ali "nisu direktno umepani" izvodjači radova su u kijevu londonu i parizu ali to mu dodje isto ka i da su iz lenglija...ovo je očigledno "združena operacija saveznika":) nema šansi da su ovi kokosi iz tadžekistana mogli bez ozbiljnog plana i logistike da urade ovo što su uradili,pa oni su bre polupismeni baš sa da primetiti,neko je ovo organizovao,prihvatio ih u moslvi i dao im sve podatke,gde ,kada,kako...plus oružje,alo pa ne prodaju se kalaši na pijaci u moskvi i veoma je rizično voziti to u kolim sve iz tadžekistan do moskve ako su tamo uopšte imali oružje ispod kreveta,neko im je do oružje kad su stigli u moskvu očigledno...takodje njihova prošlost ne ukazuje na neke problematične biografije,znači neko je pažlivo izabrao nekoliko budala da ih pođalje u srmt,i dalje sam ubedjen da ova 4 idiota uopšte nisu trebali da ostanu živi posle pokolja,ali nešto je tu krenulo loše u operaciji glavnih planera i na kraju dovela do njihovog hvatanja jer su u panici krenuli van moskve,verovatno su se izgubili,pogrešno skretanje ili tako nešto,jer je jasno da oni SLABO poznaju moskvu,to je ogroman grad i neki seljak sa planine može lako da se izgubi,nisu otišli tamo gde su trebali da ih "sklone prijatelji" i nalogodavci,a da su uradili kako treba bili bi "sklonjeni" ZAUVEK...sad ih obradjuju u FSB i verovatno će biti zanimljivih otkrića o pozadini ovog zločina,adrese možda,tablice ili tel. "kontakta" možda,predvidjena ulica dolaska ulica odlaska, ko zna šta sve može da se izčačka od ŽIVIH terorista,jasno je da ih je neko sačekao u moskvi...

  • Rostand says:

   Slažem se,organizatori ove terorističke akcije su se gadno preračunali,njihova računica je podrazumijevala da će se ovi tupamarosi ubiti ili biti ubijeni međutim džihad tupsonima se baš ne umire,pa su,po mom mišljenju,ruske službe pametno uradile kad su ih pustili da bježe cijelo vrijeme ih prateći da vide gdje se namjeravaju skloniti.Inače mislim da je ipak bilo dosta propusta i da se ovo lako moglo izbjeći.Bilo kako bilo sad će žestoko češljanje da se istjera petokolonaška gamad,jer ovo nije moguće bez njihovog saučesništva.

 5. persida says:

  Rusi ginu, a mi se dopisujemo. To se zove srpska rusofilija.

  • Zeka says:

   Teroristi u Francuskoj ubiju desetak ljudi, momentalno se podigne cela Francuska i čitava EU na noge i ne smiruju se dok nalogodavci i neposredni izvršioci ne budu kažnjeni ili pobijeni. U Rusiji pogine 150 civila u sred Moskve, a oni se prepucavaju sa američkim službama što ih ovi nisu obavestili! (???)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *