АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ОТКРИВАЈУ: Зеленски би да заузме неке руске градове и ракетира мађарску индустрију

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ОТКРИВАЈУ: Зеленски би да заузме неке руске градове и ракетира мађарску индустрију

14 маја 2023

УКРАЈИНСКИ председник Володимир Зеленски предлагао је и својима и Западу напад на руску територију и руске градове око Украјине.

The Washington Post је објавио – позвавши се на сазнања и документе до којих су дошли амерички обавештајци – Зеленски ни данас не одустаје од идеје о ударима по руској територији, а не само областима које Кијев и Запад сматрају „окупираним“.Исти лист наводи да је Зеленски у преписци са својим војним командантима предлагао крајем јануара напад на Русију са „окупацијом неких руских пограничних градова“.

А да се крајем фебруара, на састанку са главнокомандујућим Оружаних снага Украјине Валеријем Залужним, жалио што Оружане снаге Украјине немају ракете које могу да достигну градове „унутар Русије“.

Предлагао је ударе дроновима по „местима концентрације руских снагаа у Ростову-на-Дону“.

Поврх свега, у фебруару је на састанку са потпредседницом украјинске владе Јулијом Свириденко предложио да се „једноставно дигне у ваздух“ нафтовод Дружба и „уништи индустрија“ Мађарске, која зависи од руске нафте.

Према америчким обавештајним службама, он је том приликом „показао бес према Мађарској“.

(Факти)

KOMENTARI3 коментара

  1. Filip says:

    Kada budala nešto sebi uvrti u glavu, spašavaj se ko može. Nažalost nije jedini i sve ih je više. Neko mora da zaustavi budale.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u