АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ОТКРИВАЈУ: Зеленски би да заузме неке руске градове и ракетира мађарску индустрију

AMERIČKI MEDIJI OTKRIVAJU: Zelenski bi da zauzme neke ruske gradove i raketira mađarsku industriju

14 maja 2023

UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski predlagao je i svojima i Zapadu napad na rusku teritoriju i ruske gradove oko Ukrajine.

The Washington Post je objavio – pozvavši se na saznanja i dokumente do kojih su došli američki obaveštajci – Zelenski ni danas ne odustaje od ideje o udarima po ruskoj teritoriji, a ne samo oblastima koje Kijev i Zapad smatraju „okupiranim“.Isti list navodi da je Zelenski u prepisci sa svojim vojnim komandantima predlagao krajem januara napad na Rusiju sa „okupacijom nekih ruskih pograničnih gradova“.

A da se krajem februara, na sastanku sa glavnokomandujućim Oružanih snaga Ukrajine Valerijem Zalužnim, žalio što Oružane snage Ukrajine nemaju rakete koje mogu da dostignu gradove „unutar Rusije“.

Predlagao je udare dronovima po „mestima koncentracije ruskih snagaa u Rostovu-na-Donu“.

Povrh svega, u februaru je na sastanku sa potpredsednicom ukrajinske vlade Julijom Sviridenko predložio da se „jednostavno digne u vazduh“ naftovod Družba i „uništi industrija“ Mađarske, koja zavisi od ruske nafte.

Prema američkim obaveštajnim službama, on je tom prilikom „pokazao bes prema Mađarskoj“.

(Fakti)

KOMENTARI3 komentara

  1. Filip says:

    Kada budala nešto sebi uvrti u glavu, spašavaj se ko može. Nažalost nije jedini i sve ih je više. Neko mora da zaustavi budale.

  2. Novica says:

    djukela nacistička

  3. Smrdevit Posavski says:

    Jak je...:-)))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *