АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ПИШУ: Вучић демантовао да ће од Путина добити…

AMERIČKI MEDIJI PIŠU: Vučić demantovao da će od Putina dobiti…

1 novembra 2018

Dva dana pošto su pojedini mediji javili da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobiti orden od predsednika Rusije, sam Vučić je u dematovao ovu vest.

‘Ponosan sam na tu mogućnost i na to da Putin uopšte razmišlja o tome. Još uvek nisam dobio nikakav orden od predsednika Rusije, a ako bih dobio orden Svetog Aleksandra Nevskog, to će biti ogromna satisfakcija za sve što sam do sada uradio,” rekao je Vučić, javlja „Glas Amerike“.Predsednik Rusije do sada je dodelio „Ordene prijateljstva“ nekolicini građana Srbije, među njima ministru Ivici Dačiću, ministru Nenadu Popoviću, reditelju Emiru Kusturici i bivšem predsedniku Tomislavu Nikoliću.

“Moskva ima taj teg da individualno nagradi nekoga za lojalnost ruskoj politici, za tu odanost rusofiliji. Svakako mislim te će te osobe biti odlikovane, ali takođe mislim da Rusija još ima neke zahteve i još uvek će svakako hteti da drži tu stvar otvorenu. Ako sada nije dala tu nagradu, svakako da postoje neke stvari koje ja lično mislim da su otvorene i da bi Rusi bili zadovoljni u političkom smislu da to dobiju od Srbije, a to je recimo diplomatski status humanitarnog centra u Nišu,” kaže Boris Varga, novinar i politikolog.

Prema njegovom mišljenju, onaj koji bude dodelio taj status i ko se bude založio za to, svakako je zaradio orden. Varga dodaje da bi individualno mnogo značilo Vučiću, koji je po prirodi populista da dobije taj orden, jer to je automatski dodatni broj glasova i dodatna podrška i Rusija je svesna toga

U nedavnoj poseti Moskvi, Vučić je razgovarao sa Putinom o korekciji granica kao jednom od mogućih rešenja za Kosovo, a kako kaže Varga, da ideja nije naišla na oduševljenje kod ruskog predsednika.

“Svakako da će Rusija uraditi sve ono što želi Srbija u tom političkom smislu kada je reč o Kosovu, ali sve to ima svoju cenu. I ne samo orden. To će svakako biti humanitarni centar, to će biti odanost i dalje u energetskom lobiju, odanost bezbednosnim konstrukcijama i vojnoj neutralnost,” navodi Varga.

Ostaje da se vidi šta će Moskva prvo staviti kao zahtev Beogradu, ali je definitivno da će političari na vlasti u Srbiji nastaviti da sakupljaju političke poene na liniji sa Moskvom, piše „Glas Amerike“..

Vučić je naveo da je orden Aleksandra Nevskog do sada dobilo šestoro Srba, među kojima su kralj Aleksandar Karađorđević i Nikola Pašić, te da je prošlo skoro sto godina otkako je poslednjem Srbinu dodeljeno to priznanje.

(Glas Amerike)

KOMENTARI7 komentara

 1. raikkonen says:

  dobices ti od putina orden za prevaranta i sarlatana..ko ce tebi dati orden ''nevskog'' bitango jedna!!

  • Milan says:

   Hm. Mi predstavnici najizuzetnije nacije pitamo Putina šta će doneti na poklon našem čoveku u Smradiji - amerosmradinu koji poslušno izvršava sve zadatke u našu korist. Porazmislićemo, ako mu donesete orden prijateljstva ili čak orden Aleksandra Nevskog, kakve li ćemo mu tek sledeće zadatke odrediti.

 2. Miraš says:

  "hoćeš bonbon" ... "Đe si mali, oš bonbon?" ... Medju prvima RTS, RTV, B-92, Mondo, Telegraf, Srbijadanas, Kurir i drugi domaći mediji objavili su da će Putin odlikovati Vučića i to takvim najvišim ordenom. U sledećem koraku počinju ozbiljne sumnje, a u trećem koraku ide i demanti (B-92, Glas Amerike, s-media i drugi). Poigrava se neko ko je veoma uticajan na medije.

 3. jagoda says:

  Dobiće on pre od Makrona...

 4. Slobodanka says:

  Potražite video: "Putin nije odlikovao Vučića! Vučić slagao da je dobio orden" 59,949 views

 5. Jovo Veselinovic says:

  kumunisti sve lazu u beogradu oni nisu savez sa rusijom ko ni tita da srbija ima srpskog predsednika siftari nebi trazili kosovo od srba

 6. Deda Micko says:

  Dajte jednu recenicu, navedite, u kojoj Vucic ne laze.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *