АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ПОДИГЛИ УЗБУНУ: Америка је заражена Путином

AMERIČKI MEDIJI PODIGLI UZBUNU: Amerika je zaražena Putinom

4 marta 2020

Groznica sveopšteg nepoverenja, koje vlada u američkoj politici, je glavni simptom moćnog virusa „Putin“ kojim je Rusija zarazila aktuelni sistem amerčike demokratije, tvrdi kolumnista Vašington posta Dejvid fon Drele.

Kako navodi, taj „virus“ se nekontrolisano širi i unosi razdor između vodećih američkih stranaka uprkos činjenici da je do narednih predsedničkih izbora ostalo svega osam meseci.Sa jedne strane, demokrate vide Putinovu „ruku“ skoro svuda, dok republikanci, sa druge, „virus“ sve češće nazivaju lovom na veštice.

Autor tvrdi i da je ruski predsednik Vladimir Putin, pošto nije mogao otvoreno da se suoči sa Zapadom, bojno polje prebacio u sajber prostranstvo, gde je postigao značajan uspeh.

Takođe navodi i da Putin sa iznenađujućom lakoćom koristi te političke podele, i uz pomoć društvenih mreža nastoji da realizuje dugororočni cilj Rusije – da oslabi Zapad.

„Milioni ljudi više nije sigurno da li će izbori uopšte biti slobodni i pravedni, da li su vesti koje se objavljuju istinite ili lažne, kao i da li spoljna politika SAD služi nacionalnim ili ličnim interesima pojedinaca. Za neprijatelje Amerike to je velika pobeda“, ocenjuje je Fon Drele.

Autor je ubeđen i da je Putin verovatno dao „zeleno svetlo“ hakerima da aktivno podrže američkog predsednika Donalda Trampa i njegovog suparnika Bernija Sandersa kako bi povećali popularnost „autsajderskim kandidatima“.

Fon Drele isto tako ocenjuje i da Putin nije samoinicijativno sve ovo pokrenuo, već da je na to bio primoran od strane Zapada, pre svega zbog politike koja je sprovođena u državama gde Rusija ima svoj interes.

Međutim, to je sve rezultiralo time da se poverenje u američke vrednosti poljuljalo, te da je Rusija, u tom svetlu, odnela veliku pobedu bez prevelikog truda, zaključuje autor.

KOMENTARI4 komentara

 1. Kulak says:

  Nije u pitanju Putin.Ameri su potonuli u farizejstvo,licemerje,nemoral i perverziju i sami sebe iznutra proždiru.Americi je potrebna moralna obnova,ali nema nikog ko bi je mogao provesti.To je to.

  • Zoran says:

   Amerika uopste nije potonula u nemoral kao recimo Srbija. Vama se u Srbiji predtsavlja Zapad kroz iskrivljenu sliku. Apsolutno svi mediji to rade. To ti ja kazem posle 20 godina u Americi i svake godine po par meseci u Srbiji. Ameriak je potounla zbog Obaminog socijalzima kojim je zartazio mlade i sa a se cupaju na raznorazne mucke samo da Sanders ne dobije. Za 20 godian mene niko niej prevari ona ibeju s akupovinom a kupujem mnogo. Za 20 godin anema Amera koji je rekao nesto a niej odrzao rec prema nama. Srbiju u tom svetlu necu d ati pominjem, znas i sam.

  • milorad2 says:

   tačno to ih ubija, mada nije mi jasno zašto pomažu tu histeriju izmišljenom pričom o ruskom uticaju, samo čine ne povrenje u državu, institucije i političare još većim.,Našto drugo tu smrdi i nešto drugo oni žele da postignu sa ruskom histerijom, mislim da se sprema značajno ograničenje sloboda i prava amerikanca i uvodjenje neke vrste diktature u pravni sistem te države,da bi se "sredile stvari",klasičan dražvni udar izglda je na pomolu posle izbora za koje če obe strane tvrditi da su ih dobile i da su nelegitimni,deja vu:)

 2. doktrina soka says:

  Koga je strah od Putina u SADe? MSM sire paniku ,a to rade neprekidno,a ne znaju ili nece da znaju da im to nanosi stetu.Satanizacija Rusije od strane porazenih je normalna reakcija,pa kada te Putine -Rusiju nismo bacili na koljena i opljackali sada cemo trovati americki narod lazima jer nismo pobedili Rusiju i izgubili milijarde $. Racunica vladara iz senke da se domognu ruskog bogatstva i namire sve potroseno baca ih u depresiju,kako njih tako i celi americki narod,koji porezom to mora da plati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *