АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ПОДИГЛИ УЗБУНУ: Америка је заражена Путином

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ПОДИГЛИ УЗБУНУ: Америка је заражена Путином

4 марта 2020

Грозница свеопштег неповерења, које влада у америчкој политици, је главни симптом моћног вируса „Путин“ којим је Русија заразила актуелни систем амерчике демократије, тврди колумниста Вашингтон поста Дејвид фон Дреле.

Како наводи, тај „вирус“ се неконтролисано шири и уноси раздор између водећих америчких странака упркос чињеници да је до наредних председничких избора остало свега осам месеци.Са једне стране, демократе виде Путинову „руку“ скоро свуда, док републиканци, са друге, „вирус“ све чешће називају ловом на вештице.

Аутор тврди и да је руски председник Владимир Путин, пошто није могао отворено да се суочи са Западом, бојно поље пребацио у сајбер пространство, где је постигао значајан успех.

Такође наводи и да Путин са изненађујућом лакоћом користи те политичке поделе, и уз помоћ друштвених мрежа настоји да реализује дугоророчни циљ Русије – да ослаби Запад.

„Милиони људи више није сигурно да ли ће избори уопште бити слободни и праведни, да ли су вести које се објављују истините или лажне, као и да ли спољна политика САД служи националним или личним интересима појединаца. За непријатеље Америке то је велика победа“, оцењује је Фон Дреле.

Аутор је убеђен и да је Путин вероватно дао „зелено светло“ хакерима да активно подрже америчког председника Доналда Трампа и његовог супарника Бернија Сандерса како би повећали популарност „аутсајдерским кандидатима“.

Фон Дреле исто тако оцењује и да Путин није самоиницијативно све ово покренуо, већ да је на то био приморан од стране Запада, пре свега због политике која је спровођена у државама где Русија има свој интерес.

Међутим, то је све резултирало тиме да се поверење у америчке вредности пољуљало, те да је Русија, у том светлу, однела велику победу без превеликог труда, закључује аутор.

KOMENTARI4 коментара

 1. Kulak says:

  Nije u pitanju Putin.Ameri su potonuli u farizejstvo,licemerje,nemoral i perverziju i sami sebe iznutra proždiru.Americi je potrebna moralna obnova,ali nema nikog ko bi je mogao provesti.To je to.

  • Zoran says:

   Amerika uopste nije potonula u nemoral kao recimo Srbija. Vama se u Srbiji predtsavlja Zapad kroz iskrivljenu sliku. Apsolutno svi mediji to rade. To ti ja kazem posle 20 godina u Americi i svake godine po par meseci u Srbiji. Ameriak je potounla zbog Obaminog socijalzima kojim je zartazio mlade i sa a se cupaju na raznorazne mucke samo da Sanders ne dobije. Za 20 godian mene niko niej prevari ona ibeju s akupovinom a kupujem mnogo. Za 20 godin anema Amera koji je rekao nesto a niej odrzao rec prema nama. Srbiju u tom svetlu necu d ati pominjem, znas i sam.

  • milorad2 says:

   tačno to ih ubija, mada nije mi jasno zašto pomažu tu histeriju izmišljenom pričom o ruskom uticaju, samo čine ne povrenje u državu, institucije i političare još većim.,Našto drugo tu smrdi i nešto drugo oni žele da postignu sa ruskom histerijom, mislim da se sprema značajno ograničenje sloboda i prava amerikanca i uvodjenje neke vrste diktature u pravni sistem te države,da bi se "sredile stvari",klasičan dražvni udar izglda je na pomolu posle izbora za koje če obe strane tvrditi da su ih dobile i da su nelegitimni,deja vu:)

 2. doktrina soka says:

  Koga je strah od Putina u SADe? MSM sire paniku ,a to rade neprekidno,a ne znaju ili nece da znaju da im to nanosi stetu.Satanizacija Rusije od strane porazenih je normalna reakcija,pa kada te Putine -Rusiju nismo bacili na koljena i opljackali sada cemo trovati americki narod lazima jer nismo pobedili Rusiju i izgubili milijarde $. Racunica vladara iz senke da se domognu ruskog bogatstva i namire sve potroseno baca ih u depresiju,kako njih tako i celi americki narod,koji porezom to mora da plati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u