АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ: Ракетно изненађење за Русе на Криму

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ: Ракетно изненађење за Русе на Криму

25 новембра 2020

Америчка пешадија је током једне од војних вежби пребацила у Румунију два лака вишецевна бацача ракета ХИМАРС, лансирала неколико ракета и затим брзо вратила системе у базу Немачкој, пише амерички „Форбс“. Све се одиграло прошле недеље за само неколико сати.

„Форбс“ наводи да је овај маневар „порука за Москву“, демонстрација америчке ватрене моћи.То је, како се наводи у чланку, било „ракетно изненађење“ за руске снаге на Криму.

Такође, наводи се да је ово својеврсна прекретница за америчку војску у Европи јер од 2006. године сличне ракетне системе Вашингтон раније није имао на старом континенту.

ХИМАРС су високомобилни ракетни артиљеријски системи, инсталирани на стандардном камионском оквиру.

Карактеристике система ХИМАРС омогућавају да се отвара ватра на великом растојању.

ХИМАРС носи шест ракета или једну ATACMS ракету америчке војске. Лансер је преносив на авинону C-130.

KOMENTARI6 коментара

 1. M says:

  Zar USA-NATO zbilja vjeruje da može gađati tlo Rusije,a da Rusija za uzvrat neće gađati tlo USA-NATO?!?Ja se ne bih u to kladio!

  • Don Kihot says:

   Putin Vam je dao odgovor na to pitanje...pokušacu da citiram: ukoliko bismo bili napadnuti, mi ne bi gađali samo državu odakle je stigao napad već i centre moći iz kojih dolaze sva naređenja...

 2. Milan says:

  Kažu da domet je 480 km, što znači da iz Rumunije mogu da pogode zapadne delove poluostrva. Medjutim na Krimu postoji raznovrsna PVO.

 3. Archelay says:

  E bas je ovo sto kaze Vuk Jeremic"pozoriste za narod".Ako je to tako,zasto su podvili rep na istocnom moru Rusije?Zasto su podvili rep u Siriju?Zasto su podvili rep u Libiju?Nego njima je problem sta Rusi imaju a oni neznaju,poput pojave kacusama u drugom svetskom ratu.

  • Lazar says:

   E, vala si i ti našao dobrog duhovnika. Vučić jeste veoma kvalitetno đubre, ali moralne i ostale kvalitete Jeremića poznajemo dobro...

  • persida says:

   Kaze se: ... u Siriji ... u Libiji... Ne daj se Ines, obnovi padeze.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u