АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ: Руси имају застрашујуће оружје!

AMERIČKI MEDIJI: Rusi imaju zastrašujuće oružje!

15 novembra 2021

Rusko rukovodstvo ima moćan adut u geopolitičkoj igri sa SAD. Ovo se navodi u članku američkog izdanja The Vall Street Journal.Novinar Holman V. Dženkins mlađi tvrdi da Moskva ima ozbiljne kompromitujuće dokaze protiv najvišeg rukovodstva Sjedinjenih Država.

Upravo zbog njega su se, prema rečima autora materijala, posle pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima 2016. godine, predstavnici Demokratske stranke našli u neugodnom položaju.

Tokom izborne trke, aktuelni direktor FBI Džejms Komi zadao je snažan udarac reputaciji administracije bivšeg šefa države Baraka Obame i svih demokrata, pokušavajući da spreči curenje kompromitujućih podataka u ruske obaveštajne službe prenosi FAN.

Kolumnista The Vall Street Journal smatra da su inkriminišući dokazi o američkoj eliti kojima rusko rukovodstvo raspolaže sposobni da „raznesu“ ceo politički sistem Sjedinjenih Država.

Na osnovu toga kako su se odvijali događaji pre pet godina, Dženkins Mlađi smatra da je Moskva mogla da iskoristi informacije o korupcijskim šemama Demokratske stranke kako bi tada lojalnijeg Donalda Trampa stavila u Belu kuću.

Sudeći po njegovim izjavama, Džejms Komi se najviše plašio da će ruske informacije o demokratama, prave ili lažne, procuriti i naneti štetu Ministarstvu pravde i administraciji Hilari Klinton“, rezimirao je američki novinar.

Međutim, ono što je najbitnije, novinar nije objasnio a to je, zašto Rusi do sada nisu objavili kompromitujući materijal.

Analitičari smatraju da Moskva do sada nije objavila ništa jer tako drže aktuelnu vlast SAD pod kontrolom. Jednostavno rečeno, Rusima je isplativije da drže demokrate pod kontrolom nego da ih ruše.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Rusofil Rasputin says:

    Radi se o klimatskim promenama i ruskoj zimi, ko dođe na njihovu teritoriju nepozvan biće zaleđen kao Kaj od Snežne kraljice, pa ti vidi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *