АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ: Русија гомила војску на граници са Украјином

AMERIČKI MEDIJI: Rusija gomila vojsku na granici sa Ukrajinom

31 oktobra 2021

ZVANIČNA lica u SAD i Evropi izražavaju zabrinutost zbog, navodnog, gomilanja ruskih snaga na granici sa Ukrajinom, piše „Vašington post“, pozivajući se na neimenovane izvore.– Kretanje ruske vojske u ovom području se poklapa sa sve oštrijom politikom Kremlja prema Ukrajini – navodi list.

U članku piše da su se, u poslednje vreme, na društvenim mrežama pojavili snimci na kojima se vide „ruski vojni vozovi i konvoji koji prevoze veliku količinu vojne tehnike, uključujući tenkove i rakete, na jug i zapad Rusije“.

Prema ocenama izvora, „ruska zvanična lica, počevši od predsednika Vladimira Putina, pojačali su poslednjih meseci retoriku, napadajući veze Kijeva i Zapada“.

List naglašava da Zapad primećuje da „konflikt između ukrajinskih snaga i separatista koje podržava Rusija u istočnom regionu Donbasa prelazi u novu fazu“.

„Vašington post“ smatra da je ova situacija rezultat zaoštravanja odnosa Moskve i NATO-a nakon što je Rusija zatvorila svoju misiju pri Alijansi.

KOMENTARI2 komentara

  1. Raspeto Kosovo says:

    Gomilaju vojsku - NA SVOJOJ teritoriji.Koji bezobrazluk.Umesto da je šalju u okupaciju suverenih država hiljadama kilometara od Rusije,kao što rade kauboji/fašisti.

    • Strsljen says:

      Hahaha....kauboji mnogo seru. Rusi treba to sve do Parisa ovaj ovaj put da ismirglaju...juzni do sirije severno zna Norge...i onda se povucingde oni hoce i mrs mamu vam...pa na svoj zemlji gripisu vojsku sto to vas briga. Naravno da ce da specece ubijanje LNR,DNR to su rusi razbiju Ukrajnu i raskomadaju na sicu saPoljacima i Madjarima. Svako svoje ce da uzme ....a ukrajna ce bit prcija oko Kijeva. Rokaj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *