АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ: САД изгубиле „информаторе“ о ономе што смера врх Русије

AMERIČKI MEDIJI: SAD izgubile „informatore“ o onome što smera vrh Rusije

25 avgusta 2018

KLJUČNI tajni moskovski informatori Sjedinjenih Država, koji su Vašington snabdevali tajnim informacijama o dejstvima i namerama vlasti Rusije, prestali su u poslednje vreme da se povezuju sa američkom špijunažom.

Ovu tvrdnju je objavio The New York Times koji se pozvao na `izvore` navodno bliske rukovodstvu Rusije. I naveo:

„Zato CIA i druge obaveštajne strukture SAD ništa ne znaju o namerama Rusije uoči novembarskih međuizbora za Kongres SAD“.

Njujorki list istovremeno – onako, kao uzgred – nabacuje da su moskovski informatori svojim `američkim vezama` davali i podatke o „ruskom mešanju u predsedničke izbore u SAD održane 2016-te“.

The New York Times piše da su se `informatori` uglavnom pritajili ato što je ruska kontrašpijunaža 1dodala gas1 pa strahuju da bi mogli biti otkriveni.

List navodi da se u Vašingtonu smatra da njegovi `informatori` nisu ni raskrinkani ni likvidirani već, naprosto, smatraju da bi kontaktni sa svojim „američkim vezama“ mogli da sada budu preterano opasni.

The New York Times priznaje da je do trenutnog stanja dovelo i to što je Moskva proterala „ceo niz američkih obaveštajaca koji su delovali u diplomatskim misijama SAD  u Rusiji“.

List prenosi ove reči bivšeg agenta CIA u Moskvi Džona Safera: „Rusi su proterali veliki broj naših ljudi. Izgleda da je u Moskvi sada prilično malo naših ljudi i da se nalaze pod ruskom prismotrom“.

KOMENTARI4 komentara

 1. slobo says:

  A sram ih bilo kako ce protjerat Americke spijune .Pa to je stvarno bezobrazluk .Posaljite vi nove spijune onako demokratski.

  • padre says:

   Ma ja bi joj udario sankcije!

 2. Zoran says:

  Nekad bio spijun, sad informator.:)

 3. Zoran says:

  Bili smo u Portoriku, tamo postoji jedna tvrdjava na obali mora. Castillo San Felipe del Morro. Amerikanci to od Spanaca nisu mogi d auzmu nikako. Tek kad su nasli jednog d aim iscrt aunutrasnjost tcvrdjave oteli Spancima. Kod Amerikanaca sve ide preko spijuniranja. To im j eglavni adut.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *