АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ: САД коригују израелску копнену операцију да у рат не би ушли Хезболах и Иран

AMERIČKI MEDIJI: SAD koriguju izraelsku kopnenu operaciju da u rat ne bi ušli Hezbolah i Iran

20 oktobra 2023

IZRAEL pod uticajem SAD unosi izmene u svoje planove za sprovođenje kopnene operacije u pojasu Gaze, objavila je američka novinska agencija Bloomberg, pozivajući se na „izvore“.

Dodatno je navela: „Tri visoka izraelska zvaničnika pod uslovom anonimnosti su izjavila da su uloga i uticaj SAD u ratu protiv Hamasa dublji i jači nego što su bili u prošlosti. I da je pod uticajem Vašingtona došlo do promene planova izraelske vojne komande u vezi sa mogućom kopnenom operacijom u Pojasu Gaze“.Bloomberg precizira: „Konkretno, kopnena operacija može početi kasnije i trajati duže. Uz to, prilagođavanja se praveu cilju ograničavanja broja žrtava među dva miliona civilnog stanovništva Gaze, a tiču se i daljih akcija Tel Aviva po završetku operacije“.

Američka agencija zaključno ukazuje: „Sjedinjene Države su postale znatno zabrinutije nego što su bile da bi izraelska invazija mogla dovesti do uključivanja u rat Hezbolaha koji podržava Iran. A to bi moglo otvoriti drugi front i prouzrokovati širenje sukoba, što bi u rat dodatno uključilo Sjedinjene Države“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. M says:

    Nije USA,nego Izrael-uplašio se!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *