АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ШОКИРАНИ: „Ердоган непрестано назива Путина пријатељем!

AMERIČKI MEDIJI ŠOKIRANI: „Erdogan neprestano naziva Putina prijateljem!

9 avgusta 2016

erdogan putin 2344Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan u četiri navrata je na konferenciji za novinare svog ruskog kolegu Vladimira Putina nazvao prijateljem, a upravo taj podatak predstavlja glavnu senzaciju njihovog susreta, ocenjuje američki CNN.

Kako se navodi, otvorene Erdoganove reči o Putinu mogle bi da uznemire turske saveznike u vojnoj Alijansi, ali i Evropsku uniju.

CNN takođe navodi da bi Turska u ovom trenutku, zbog gneva prema Zapadu, mogla da se okrene za 180 stepeni i približi Rusiji.

Podsetimo, sastanak ruskog i turskog predsednika danas je održan u Sankt Peterburgu, a dvojica lidera postigli su čitav niz dogovora, počev od izgradnje gasovoda „Turski tok“, preko pitanja ukidanja sankcija, sve do zajedničkog rešavanja sirijskog konflikta.

KOMENTARI5 komentara

 1. Sančo Pansa says:

  Sve ovo je prirodan tok događaja. Između Amerike koja je propala i i Britanije koja je propadalica (ona još nije sasvim propala ali polako cupka ka dnu već zadnjih stotinu godina. Upravo je VB otkazala poslušnost SAD i napustila EU i oslobodila se uloge koju joj je bila namijenila Amerika)i dala se u približavanje i saveze sa Kinom... Dok sa druge strane Turska ima Rusiju koja je u procvatu, i koja im se suprostavila na BI i stala u zaštitu savezniku Siriju - Asadu, i nije Turska ta koja je pokvarila savez SAD - VB - SArabija i Turska, već ostali učesnici ti, koji su željeli da uvale Tursku u sukob sa Rusijom i nijesu joj dali čvrstu garanciju u slučaju rata sa Rusijom da će se pridružiti. Kad j shvatio da je ostao sam i da još žele da ga unište da bi doveli svoje kao sa Ukrajinom što rade...dva + dva su četiri!!! Zašto Ameri, Britanci i ostali zagovornici fašista u Ukrajini ne naoružaju te bitange i onda dođu da im pomognu...prpa burazeru, jer znaju da bi ih Rusija odrala ko' jarčeve...

 2. Don says:

  Cekajte malo?Gde su komentatori koji se razumeju u svetsku politiku?Zar nisu pisali da ce Putin da ubije sve Turke?Sto trcite u gustu sumu:)

  • Posejdon says:

   Evo, ja se razumem u politiku. I da ti kažem iskreno, ovde se ne zna ni ko pije ni ko plaća. Lud zbunjenog. Shvataš? A tebe bih Tihi Done opaučio trozupcom, al ne mogu jer sam Božanstvo. Jedva si dočeko da im spustiš.

 3. Mika gnjavator says:

  Koliko sam ja pročitao u novinama,isto kao i svi ostali, Rusija je UPOZORILA Erdogana da će biti izveden puč. Ako je suditi po novom ponašanju Erdogana, to je izgleda potpuno tačno. A ako je tačno da su mu Rusi spasli život, džaba onda i NATO-a i Amerike. Do pre puča, niko nije ni sanjao ovakav obrt situacije. Ako sam u početku mislio da je to sve samo teorija štake, to jest da Erdogan traži samo trenutni podupirač, sada više to ne mislim. Ovo što radi Erdogan uopšte nije trenutno. Ali, kao i obično, Amerika sigurno sprema "odgovor" povodom svega ovoga. Verovatno se Erdogan trka sa vremenom i početkom novog udara Amerike. Ili novine preteruju, a ne verujem jer sve vrste novina pišu skoro podjednako, ili će Erdogan izgleda ući pod zaštitu Moskve pre nego što Amerika napravi sledeći korak. Do juče neverovatna mogućnost a danas svi sa nevericom pratimo preokret situacije.

 4. gotrue says:

  da je igra namjestena da zabavlja djecu, to znamo. da je na djeci da mijenjaju stvari i to trebamo znati. Istina gore

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *