АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ШОКИРАНИ: Шта се дешава? Русија престигла Кину!

AMERIČKI MEDIJI ŠOKIRANI: Šta se dešava? Rusija prestigla Kinu!

10 decembra 2018

Agencija Blumberg objavila je godišnju listu ekonomija u razvoju. Rusija je zauzela drugo mesto, popevši se za pet poena u odnosu na prošlu godinu.

Prilikom izračunavanja ukupnog rezultata za svaku od zemalja analitičari su uzimali u obzir rast BDP-a, stanje suverenog kreditnog rejtinga, devizne rezerve, tržišta akcija i obveznica. Tako se na prvom mestu po visini stope privrednog rasta među tržištima u razvoju našla Malezija sa 2,55 poena. Prate je Rusija sa 2,36 i Kina sa 1,39 poena.U prvih deset našli su se i Filipini, Kolumbija, Tajland, Poljska, Meksiko, Čile i Južna Koreja.

Na poslednjem mestu na listi našla se Turska, koja se nalazi na 20. poziciji. Pre šest meseci Turska je bila na 5. mestu.

Pozitivnu dinamiku razvoja Rusije eksperti objašnjavaju upravo ubrzanjem rasta BDP-a, koje se dešava uprkos kontinuiranim sankcija iz Evropske unije (EU) i Sjedinjenih Američkih Država, prenosi ruska Federalna novinska agencija.

Krajem oktobra objavljeno je da je Rusija zauzela 31. mesto u listi „Duing biznis“ koju su pripremili stručnjaci Svetske banke, što je napredak za četiri mesta u odnosu na 2017. godinu.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 28. novembra izjavio da se privreda zemlje prilagodila spoljnim šokovima i da stvara uslove za svoj razvoj.

(Sputnjik)

KOMENTARI5 komentara

 1. A akoM says:

  Konačno da se i Rusija približava tome da postane normalna država,pogotovo zato jer ima sve prirodne resurse za to!Da proizvodi sama za sebe sve potrebno na nivou suvremenog svijeta,da se ne srami svog nivoa i ne klanja drugima ne bil joj prodali za skupe pare ono što joj treba!Još da uspije i proizvoditi ono što može prodati drugima za skupe pare!Onda će biti tamo gdje prirodno spada,a stoljećima zabušava!

 2. padre says:

  Po ovoj listi se vidi samo, kako one mogu biti glupe!Filipini, Kolumbija, Tajland, Poljska, Meksiko, Čile sam vrh svetske ekonomije, to ti je ako dakažu, da jenajvišenapredovao onaj, koji umesto konja koristi biciklu!

 3. Bajka says:

  ništa ne bi bilo od ovoga da Zapad ne uvede sankcije, ostala biRusija na začelju.

 4. BorisLav says:

  Hvala Bogu pa im zapadnjaci uvedose sankcje. Drugacije se Rusija trgnula nebi. Navikli su prodavati naftu i plin i uvoziti gotove proizvode, a sad sve sami proizvode, a imaju i sa cim i odakle. To je jedina zemlja koja se moze izolovati od sveta i da joj nista ne fali. Kad su oni jos objavili da imaju mikrocipove sa 4 jezgra, davno pre majkrosofta. Ko zna sta sad tek imaju. Gledao sam kako su napravili nove pogone za preradu mesa. Najmodernija postrojenja su izgradili, a pre par godina su meso i mesne preradjevine uvozili. Uvozili su hranu, a sad je proizvode najvise po glavi stanovnika.

 5. Deda Micko says:

  Sankcije su iz raja izasle, samo nastavite, Rusija sve jaca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *