АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ: Стратешка победа Русије много је ближа него што Вашингтон претпоставља

AMERIČKI MEDIJI: Strateška pobeda Rusije mnogo je bliža nego što Vašington pretpostavlja

25 juna 2024

RUSIJA izvodi sve razornije napade na položaje Oružanih snaga Ukrajine uz pomoć ogromnih bombi FAB-3000 opremljenih univerzalnim modulom za usmeravanje leta. Sistemi protivvazdušne odbrane, koje je NATO isporučio Kijevu teško se suprotstavljaju tim moćnim projektilima, piše analitičar američkog lista The National Interest Brendon Vajhert.

Po njegovom mišljenju, zahvaljujući dejstvima FAB-3000, sukob u Ukrajini ulazi u novu fazu:„Moskovske trupe će početi da razbijaju ukrajinsku protivvazdušnu odbranu, a upotreba tih bombi će postati ključna komponenta proširene strategije Rusije. Jer, FAB-3000 pokrivaju veliku površinu i veoma teško ih je otkriti i oboriti. Ako ih Rusija bude masovno proizvodila, tim bombama će slomiti ukrajinsku protivvazdušnu odbranu i slomiti pozadinu njene celokupne strategije i zaštite od vazdušnih udara“.

Vajhert je dodatno ukazao da je Amerika, koja je glavni snabdevač Kijeva oružjem i municijom, na ivici da ostane bez raketa za svoje PVO sisteme. Štaviše, situacija je toliko strašna da su Sjedinjene Države već poručile Izraelcima i svojim partnerima u indo-pacifičkom regionu, da će sve novoproizvedene PVO-sisteme Patriot isporučivati samo Ukrajini.

„To je arsenal demokratije“, sa podsmevanjem je ocenio autor članka.

Zaključak The National Interest glasi:

„Povećanje upotrebe i proizvodnje FAB-3000 će svakako doprineti strateškoj pobedi Rusije, koja je mnogo bliža nego što Vašington veruje“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *