АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ТВРДЕ ДА СЕ ИСПУЊАВА НАЈВЕЋИ АМЕРИЧКИ СТРАХ: Америка се претвара у социјалистичку државу!

AMERIČKI MEDIJI TVRDE DA SE ISPUNJAVA NAJVEĆI AMERIČKI STRAH: Amerika se pretvara u socijalističku državu!

26 marta 2020

President Donald Trump with members of the President???s Coronavirus Task Force speaks during a news conference in the Brady Press Briefing Room of the White House, Wednesday, Feb. 26, 2020, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci)

Zbog mera koje američke vlasti preduzimaju u borbi protiv širenja koronavirusa, SAD rizikuju da se pretvore u socijalističku državu, prognozira „Vašington post“.

Prema pisanju lista, stroge mere, koje se uvode u svim američkim državama uz odobrenje predsednika Donalda Trampa, ne samo da krše građanska prava, nego i uništavaju američku ekonomiju. Dok kompanije trpe velike gubitke, a ljudima prete otkazi, lokalne vlasti ne pokušavaju da se izbore za prava građana ili da spasu ekonomiju, nego se oslanjaju na finansijsku pomoć, koju je obećala vlada, ističe autor članka.Istovremeno, nakon Trampove izjave da nijedan radnik u zemlji neće ostati bez plate i da neće trpeti zbog trenutne situacije, guverneri saveznih država počeli aktivno da uvode karantin, ne razmišljajući o posledicama, podseća list.

Američki senat je nakon toga zaista usvojio nacrt zakona o izdvajanju dva biliona dolara za podršku ekonomije zbog pandemije virusa korona, što je, kako list procenjuje, obeležilo prelazak SAD sa tržišnog kapitalizma na demokratski socijalizam, koji posebno promoviše kandidat Demokratske stranke na predstojećim predsedničkim izborima Berni Sanders.

„Prešli smo Rubikon. Kada se dim raziđe, od SAD, kakve smo poznavali, praktično neće ostati ništa. Eksperti se još spore oko toga kakav će uticaj pandemija imati na predsedničku trku, ali mi već znamo odgovor. Senator Berni Sanders je već pobedio, ili u krajnjem slučaju – njegova filozofija“, piše „Vašington post“.

Dodaje se da lideri američke Demokratske stranke ne treba više da brinu zbog toga što ih na izborima predstavlja previše socijalistički orijentisan kandidat.

„Sada smo svi socijalisti“, navodi se u zaključku.

KOMENTARI3 komentara

  1. milorad2 says:

    hahahahha ovi i od socijaldemokratije paadaju u nesves,nije mi jasno čemu toliki strah od delimične KOLEKTIVIZACIJE društva.Civilizovano društvo po definiciji i jeste KOLEKTIV a ne skup labavo povezenih pojedinaca.Savremena društva NISU lovačke družine istrebljivača bizona, to vreme je prošlo u eri 7 MILIJARDI ljudi.Iza ovog kukanja o slobodama stoje drugi interesi PRIVATNI interesi koje DRUŠTVO i ne zanima oni i dalje misle da su lovci na bizone i da mogu da rade šta hoće i kako hoće, gde hoće i da je SVAKI bizon njihov i samo njihov a ko se ne slaže sa time, tu je puška za bizone pri ruci.Ok ako tako vole da bude onda će morati da se upotznaju i sa TUDJIM puškama za bizone cev u cev i mislim d aće to na kraju iak i da se desi u USA rezervatu severne amerike.

  2. ClLE says:

    Savezna Federativna Republika Amerika

  3. Ilija Čvorović says:

    Amerika i Engleska bit ce zemlja proletetska.;))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *